×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brist på arbetskraft inom många yrken

2011-01-27, Tidningenvision.se

Det blir svårare att hitta arbetskraft inom allt fler yrken. Enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos blir konkurrensen hårdast om datapersonal och högutbildade inom sjukvården.

Under 2011 skapas 65 000 . Den bedömningen gör Arbetsförmedlingen i sin rapport ”Var finns jobben 2011”. Konjunkturen förstärks kraftigt samtidigt som arbetsmarknaden är inne i en stor generationsväxling med många pensionsavgångar.

Flest nya jobb finns i branscher som data, teknik, bygg och transport.

Det kommer att bli brist inom flera områden, bland annat civilingenjörer inom bygg och anläggning, läkare och vissa specialistsjuksköterskor. Arbetsförmedlingen vill ännu inte tala om någon generell brist på arbetskraft men varnar för att det kan uppstå fem till tio år framåt i tiden.

De närmaste ökar antalet personer på arbetsmarknaden mycket lite. Därför anser Arbetsförmedlingen att Sverige kommer att behöva arbetskraftsinvandring för att lösa bristen inom vissa yrken. Det gäller främst jobb som kräver högskoleutbildning.

Inom kommunerna är det främst brist på förskolelärare, specialpedagoger och yrkeslärare. Yrken där många är SKTF-medlemmar, som socialsekreterare, miljöinspektörer, biståndsbedömare och personaltjänstemän, kommer det att vara medelgod tillgång på. Assistenter och administratörer kommer det att finnas ett överskott av de kommande åren. Dels beroende på att kommunerna slimmar sina organisationer, dels på grund av att många utbildar sig inom samhällsvetenskapliga och ekonomiska ämnen.

Inom landstingen blir det främst stor brist på läkare och specialutbildade sjuksköterskor och tandläkare. Inom typiska SKTF-grupper, som tandsköterskor och läkarsekreterare, blir tillgången medelgod.

Arbetsförmedlingen konstaterar också att den allt äldre befolkningen leder till ökar efterfrågan på sjukvård de närmaste åren. Omkring 2020 börjar den stora gruppen 40-talister närma sig 80-års ålder.  Då kommer den stora efterfrågan på arbetskraft i stället att flyttas till äldreomsorgen.

  

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb