×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

160 anställda bort efter utförsäljningar

2011-01-31, Tidningenvision.se

Nära 160 tjänster har försvunnit på fyra år – och fler ska bort. Stora utförsäljningar av hyresrätter krymper de kommunala bostadsbolagen i Stockholm.

Inför valet 2006 fick alla hyres­gäster hos de kommunala bostadsbolagen i Stockholm ett brev. ”Om vi moderater vinner valet den 17 september kommer du att få ett erbjudande om att friköpa din lägenhet”, stod det i brevet, undertecknat av Kristina Axén Olin, som efter valet blev finansborgarråd i Stockholms stad.

En genomgång som SKTF-tidningen gjort visar att många hyresgäster tog den chans som Kristina Axén Olin erbjöd. Mellan 2006 och 2010 har de allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm krympt från nära 100 000 lägenheter till lite drygt 77 000.

Den största minskningen har skett i Svenska Bostäder, det största av allmännyttans bolag. Företaget har gjort sig av med 15 000 lägenheter, huvudsakligen genom ombildningar till bostadsrätter.

Antalet anställda har under samma tid minskat från 531 till strax under 400. Många har gått i avtalspension, andra har slutat med olika former av avgångsvederlag eller följt med till nya arbetsgivare vid avknoppningar. Ingen har dock blivit uppsagd. Framför allt är det driftmaskinister, fastighetsskötare och husvärdar som lämnat bolaget.

Under 2011 ska ytterligare minskningar av personalstyrkan göras. Svenska Bostäder räknar med att vara runt 300 anställda vid årets utgång. Bland annat ska ett 50-tal miljövärdar, som sköter utemiljöerna, lämna företaget. Verksamheten läggs ut på en privat entreprenör, som också tar över de anställda.

Den stora personalbantningen har påverkat många anställda.

–Jag tycker att det har blivit mer att göra. Framför allt har vi fått fler olika arbetsuppgifter. Det är i och för sig roligt, men det är svårt att hinna med allt, säger Carin Gross, boförmedlare på Svenska Bostäder.

Bland hennes nya arbetsuppgifter finns kravhantering och bevakning av olaglig andrahandsuthyrning.

Lena Österdahl, ombyggnadskoordinator på Svenska Bostäder, är en av dem som fått mer att göra. För samtidigt som bolaget sålt många av sina lägenheter pågår stora ombyggnationer, främst i Järvaområdet i nordvästra Stockholm där Lena Österdahl arbetar.

Under hösten har hon ofta varit på jobbet från halv åtta till sju på kvällen. Bland annat har hon enskilt träffat 150 hyres­gäster.

–Vissa projekt har tidigarelagts. Det innebär att våra träffar med hyresgästerna måste ske snabbt och ofta innebär övertidsarbete, säger Lena Österdahl som även är SKTF-ordförande på Svenska Bostäder.

Eva Kuglics är lönechef och har tidvis varit personalchef på Svenska Bostäder de gångna åren.

–Självklart har det funnits en oro bland anställda, särskilt i samband med alla ombildningar. Men jag tror att den har blivit mindre av att man sett hur vi har skött neddragningar tidigare. Ingen har ju faktiskt blivit uppsagd, säger Eva Kuglics.

Störst tapp i Svenska Bostäder mellan 2006 och 2010

Företag

lägenheter

anställda

Svenska Bostäder

-15 000

-133

Stockholmshem

-5200

-20

Familjebostäder

-611

-6

Stadsholmen

-30

oförändrad

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb