×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var fjärde resa sker med kollektivtrafik

2011-02-02, Tidningenvision.se

24 procent av alla resor i Sverige görs med kollektivtrafik. Det visar den senaste Kollektivtrafikbarometern. Men andelen nöjda resenärer minskar.

Nästan 54 000 personer mellan 15 och 75 år över hela landet har fått svara på hur de reser och hur nöjda de är med sina resor. En fjärdedel av alla resor görs med kollektivtrafik men skillnaderna i landet är stora.

Storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö har störst andel resenärer i kollektivtrafiken med i genomsnitt 34 procent. I Stockholm låg andelen på nästan 50 procent. I övriga landet är snittet 12 procent.

Det vanligaste kollektivtrafikmedlet är stadsbuss, som står för nästan hälften av resorna, följt av tunnelbana och pendeltåg.

Branschens mål är att fördubbla kollektivtrafikens andel. Viktiga faktorer för att det ska lyckas är att få privatbilister att åka mer kollektivt. Det gäller också att få unga människor som redan åker kollektivt, att fortsätta även när de skaffar körkort.

 – Analyser visar att vi tappar resor bland ungdomarna och då uppfyller vi uppenbarligen inte deras behov när livspusslet ska fungera, säger Charlotte Wäreborn Schultz, vd för Svensk Kollektivtrafik.

En jämförelse mellan 2010 och 2009 års resultat visar att andelen som är nöjd med sin senaste resa sjunkit med två procentenheter från 81 till 79 procent. Hur nöjda resenärerna är med sin kollektivtrafik i stort har sjunkit från 68 till 63 procent.

– Jag tror att de kraftiga störningar vi haft i kollektivtrafiken på grund av extrema väderförhållanden har påverkat negativt. Resenärerna förväntar sig punktlighet och deras ”strulintolerans” har helt klart ökat, säger Charlotte Wäreborn Schultz.

Läs hela Kollektivtrafikbarometern här.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb