×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Utmaningen” ska ge ungdomar jobb

2011-02-01, Tidningenvision.se

Sollefteå kommun vill ge ungdomar korttidsanställningar för att de ska stanna i kommunen. Målet är att anställa lika många som den privata sektorn gör.

Projektet ”Utmaningen” ska göra det möjligt för ungdomar i Sollefteå att lättare få en anställning. De unga erbjuds först en två månader lång praktikperiod följt av nystartsjobb i sex månader. Båda näringslivet och kommunen har erbjudit sig att ta emot praktikanter.

Intresset hos kommunen ligger delvis i att klara den stora generationsväxling som är aktuell men hoppas också att det ska leda till att ungdomar blir kvar i kommunen.

Curt-Göran Forsgren på SKTF i Sollefteå hoppas på att projektet kommer att fungera som en nödbroms och minska utflyttningen av unga.

– Jag tycker att man ska ta till vara på varenda möjlighet, det här kan vara ett sätt.

Satsningen är viktig av två skäl, menar Curt-Göran Forsgren, dels för att få unga människor att stanna i Sollefteå, dels för att få dem att vilja jobba i kommunen. Först var utmaningen ett projekt mellan arbetsförmedlingen och det privata näringslivet nu har även kommunen följa i näringslivets spår. Anställer den privata sektorn tio personer anställer kommunen lika många.

– Lite kaxigt kanske, men jag tyckte att det var något vi borde klara, säger Elisabet Lassen, kommunalråd i Sollefteå till Tidningen Ångermanland.

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb