×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL-topp förhandlade fram makens lönelyft

2011-02-03, Tidningenvision.se

Det förra kommunalrådet Ingela Gardner-Sundström (M) var med och förhandlade fram de nya politikerlönerna i Österåkers kommun. Arvodet för hennes make ökade med mer än 300 procent.

Under hösten har en grupp politiker i Österåkers kommun norr om Stockholm sett över arvodena till kommunens politiker. Ingela Gardner-Sundström, som också är ordförande i förhandlingsdelegationen på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, är en av de tre som ingått i gruppen. Resultatet är bland annat att hennes egen make, Jan-Olov Sundström, ordförande i den nybildade samhällsbyggnadsnämnden, får sitt arvode höjt från 7 792 kronor till 33 600 kronor i månaden, en höjning på 331 procent, uppger Aftonbladet.

I samma tidning får Ingela Gardner-Sundström frågan om makens lönehöjning är rimlig.

– Det är ett helt annat uppdrag denna mandatperiod. Vi har lagt samman byggnadsnämnden med miljö- och hälsoskyddsnämnden, säger hon.

Jan-Olov Sundström var tidigare ordförande i byggnadsnämnden.

Enligt Gunbritt Nikolausson, kommundirektör i Österåker, är det inte jäv att Ingela Gardner-Sundström varit med och lagt fram de förslag som lett till makens lönehöjning. Gardner och de övriga politikerna i arvodesgruppen har bara diskuterat hur respektive politikeruppdrag ska arvoderas. Vem som har respektive post har inte varit aktuellt i diskussionen, enligt Gunbritt Nikolausson.

Ingela Gardner-Sundström har inte heller deltagit när besluten om de nya politikerarvodena klubbats.

I april gjordes arbetstidsavtalen i Österåkers kommun om. För SKTFs medlemmar innebar det att veckoarbetstiden förlängdes från 38,25 till 40 timmar.

SKTF-tidningen har sökt både Ingela Gardner-Sundström och kommunalrådet Mikaela Fletcher-Sjöman (M) för en kommentar.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb