×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Präster kritiseras för nedlåtande uttalanden

2011-02-08, Tidningenvision.se

Linköpings stift kritiserar två präster som uttalat sig nedlåtande om kvinnliga kolleger. Domkapitlet har dock inga synpunkter på att prästerna inte ville ta emot nattvarden av kvinnliga kolleger.

Domkapitlet i Linköping har utrett tre präster som ska ha haft svårt att samarbeta med kvinnliga präster. Bland annat lät de bli att ta emot nattvard när den delades ut av prästvigda kvinnor.

Två av prästerna har nu fått kritik. När det gäller den ena skriver domkapitlet att utredningen ger en bild av honom som ”arrogant, mästrande och nedvärderande” och har brustit i respekt för sina kolleger, skriver Kyrkans tidning.

Den andra erkänner att han har gjort vissa nedlåtande uttalanden om kvinnliga präster men säger att det gjordes i en diskussion och inte var hans personaliga uppfattning. Prästen får dock allvarlig kritik och uppmanas att beakta sitt ordval i framtiden.

Domkapitlet anser dock att ingen av de båda prästerna begått så allvarliga övertramp att de ska få någon påföljd som erinran, prövotid eller obehörigförklaring.

Den tredje prästen som utretts klarar sig helt utan kritik. Ingen av kritiseras för att de inte ville ta emot nattvarden av en kvinnlig präst eftersom nattvarden är frivillig. Domkapitlet konstaterar också vidta åtgärder mot någon som anser att kvinnor inte ska verka som präster eftersom åsiktsfrihet gäller även för detta.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb