×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ännu sämre än väntat för Blekinge

2011-02-01, Tidningenvision.se

Krisen inom hälso- och sjukvården i Blekinge är värre än väntat. Landstinget räknade med ett underskott på 155 miljoner men nu visar det sig att det egentligen är drygt 100 miljoner kronor större.

– Läget är mycket allvarligt och det kommer krävas omfattande och omedelbara åtgärder för att komma tillrätta med landstingets ekonomi, säger landstingsdirektör Jan Svanell, i ett pressmeddelande.

Enligt bokslutet för 2010 får hela landstinget med alla verksamheter ett underskott med 71,3 miljoner kronor. Huvudskälet till att landstinget inte får ett nollresultat efter årets slut är att hälso- och sjukvården gör ett betydligt större underskott än väntat på totalt 260 miljoner kronor.

– Det finns ett antal skäl till varför resultatet försämrades. En förklaring är att hälso- och sjukvårdsförvaltningen inte har lyckats få ekonomisk effekt av vidtagna åtgärder. Ett annat skäl är att vi inte fick ta del av kömiljarden fullt ut. Men detta förklarar inte allt. Det är givetvis mycket allvarligt att skillnaden blev så pass stor, säger Jan Svanell.

Tidigare har landstinget sagt att omkring 300 tjänster ska bort, dessutom har man infört anställningsstopp och sagt upp arbetstidsavtal och flextidsavtal. Nu ska landstinget analysera den nya situationen.

–Vi kommer att minska personalen, det måste vi göra. Vi har ganska många vikarier som inte kommer att få komma tillbaka till sina jobb, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Jan-Olof Henriksson.

–Sedan kan det ju komma nya politiska beslut om att vi ska ta bort verksamheter men det är inget jag vet i nuläget.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).  2019-08-19

Foto: Mostphotos

Onödig oro över e-journaler

E-journaler kommer att innebära ökad arbetsbelastning. Det befarade många läkare inför lanseringen för några år sedan. Men ny forskning visar att det inte alls blev så.  2019-08-19

Medicinska sekreteraren Vanja Kronlund handleder Lina Langebro och Klara Persson. Foto: André de Loisted

Öppnar för fler praktikanter

Utan fler praktikplatser kan utbildningarna för ­medicinska sekreterare inte växa. Men många ­arbetsgivare saknar både handledare och fysiskt ­utrymme. Skånes universitetssjukhus har infört en ny modell för att lösa problemet.  2019-08-19

Amanda Hansson Veronica Johansson, Josefine Carlsson och Erik Hellstrand-Junhem är missnöjda med de löner som erbjuds. Foto: Marlin Johansson

Studenter kräver högre löner

”Orimligt låga”. Så beskriver studenterna som går den tvååriga utbildningen till vårdadministratör i Region Jönköpings län de löner de erbjuds under sommaren i väntan på att nästa termin ska börja.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb