×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Om engagemangskiosken

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar. Tipsa gärna andra om lyckade aktiviteter ni gjort - det kan du också göra här i engagemangskiosken!

Frågor och svar/FAQ

1. Om engagemangskiosken

Vad är engagemangskiosken?

"Hur ska jag göra? Vilket material ska jag använda?"

Att ordna en enkel fikaträff, en temalunch eller en föreläsning ska inte vara svårt. Här hittar du förslag på hur du kan göra, med inbjudningsmallar och underlag för diskussion att använda om du vill. Och här kan du också sprida lyckade idéer och upplägg till andra! Inte minst viktigt.

Hur kan jag använda engagemangskiosken?

Välj bland de färdiga engagemangsalternativen, eller lägg in ditt eget så att andra kan använda ditt upplägg och material. Du kan se i aktivitetsracet vad andra har gjort för aktiviteter.

Använd vår filtrering och välj utifrån kategorier, ämne och tidsåtgång. Olika aktiviteter sortseras då fram. Kanske vill du just idag "bara" sätta upp en affisch på din arbetsplats. Fyll i vem du är och var du finns. Sedan kan du ladda ner ditt diskussionsmaterial och gör-så-här-tips. Alla inbokade engagemang syns i aktivitetsracet.

Cirka tio dagar efter att du fyllt i dina uppgifter får du ett utvärderingsmejl.

Vad händer sen?

Om ni vill gå vidare på något sätt bestämmer ni själva. Några förslag: ta upp en diskussion på en arbetsplatsträff, boka in ett snack med arbetsgivaren eller med lokala politiker, inled en intresseförhandling som ni gör med hjälp av avdelningen eller klubben eller börja blogga för att uppmärksamma frågorna. I våra mötesmaterial som finns i engagemangskiosken får du tips på hur ni kan gå vidare.

Vi hoppas också att du vill dela med dig av dina erfarenheter till andra, om du har varit med på en riktigt bra träff eller aktivitet.

Måste jag kunna en massa saker för att ordna något?

Nej! Det räcker med att du vill. Men om du behöver hjälp, hör av dig till styrelsen i din avdelning eller klubb eller till Vision Direkt, tel 0771 44 00 00 eller visiondirekt@vision.se. Ditt regionala center kan också ge tips.

Hoppas du hittar något som passar dig!

Jag vill testa nu direkt

2. Material och annat praktiskt

Vad får jag när jag har valt en aktivitet?

Ladda ner filer och välj vad av det du vill använda. Kanske vill du utifrån materialet skapa eget material. Upplägget är gjort så att du inte ska behöva vänta på att något ska skickas hem till dig, utan du kan titta på allt material och köra igång direkt.

Måste jag skriva ut allt själv?

Du kan mejla filerna till de andra deltagarna om du vill. Eller så kan ni titta på det på en Ipad eller bärbar dator, kanske kopplad till en projektor (duk) om ni är för många för att sitta kring en gemensam dator.

Kan jag se vad andra har gjort?

I aktivitetsracet kan du se vad andra regioner har gjort och vad som är populärast just nu.

Hur ska jag bjuda in andra?

Välj själv vad som passar bäst. Är det mejl, en A4-affisch på anslagstavlan, en Facebook-inbjudan eller något annat? I engagemangskiosken finns mallar för affischer om du vill göra en sådan.

Vilka ska jag bjuda in?

Det beror på vilka du vill diskutera ämnet med. Vad ger mest? Är det alla på arbetsplatsen? Är det alla som har samma yrke som du?

Det är viktigt att inte bara bjuda in Visions medlemmar, utan även personer som inte är med i Vision än. Och ställ frågan: "vill du gå med i Vision?"

Det kan vara klokt att vara tydlig med vilka som är inbjudna och varför inte alla är det, om några exkluderas. Det gäller särskilt om ni ska ha mötet på arbetstid.

Vad gör jag om det kommer någon som inte är medlem i Vision?

Hälsa varmt välkommen! Lämna gärna över broschyren Gladare måndagar eller något annat av Visions material, eller gå tillsammans in på vision.se/medlem. Fråga om personen vill bli medlem! Det är enkelt att bli medlem i Vision genom att sms:a 71501. Och de första tre månaderna är gratis.

Behöver jag stämma av med Vision-avdelningen eller klubben innan jag ordnar något?

Du behöver inte fråga till exempel styrelsen om lov för att ordna en träff. Men det kan vara bra att berätta vad ni har planerat, bland annat för att få ersättning för utlägg om du har köpt fikabröd, lunch eller liknande. Kanske finns samma önskemål på fler arbetsplatser? Kanske kan de hjälpa er att få ett bra snack med arbetsgivaren om det ni vill förändra?

Får jag göra det här på arbetstid?

Om du vill ordna träffen på arbetstid behöver du först kolla med chefen att det är okej. Ett alternativ är att använda en del av en arbetsplatsträff. Om du ordnar frukost före arbetstid, lunch eller after work kan du antagligen lägga träffen utanför arbetstid.

Jag har datorproblem och kan inte skriva ut dokumenten/kan inte fylla i formuläret.

Kolla med din IT-avdelning, om det finns en sådan på ditt jobb. Annars kan du skicka ett mejl till kommunikation@vision.se, så försöker vi se vad det kan bero på och hur det kan lösas. Men din IT-avdelning har bättre koll på hur IT-miljön ser ut hos dig.

Jag saknar en del frågor som borde vara med i diskussionsunderlaget.

Det är fritt fram att ändra! Lägg till på underlaget, eller gör ett helt eget underlag. Om du vill tipsa andra om ert upplägg, lägg gärna in det i formuläret i engagemangskiosken.

Frågorna funkar inte på min arbetsplats.

Använd frågor som passar hos er! Underlagen finns till som hjälp för den som behöver dem. Men tanken är att ni ska prata om det som gör skillnad hos er.

Tänk om någon tycker att Vision är ett dåligt fackförbund, vad gör jag då?

Ställ frågor, ta reda på varför och säg att du tar synpunkterna vidare. Ta kontakt med Vision Direkt och meddela vad du fått veta. Och återkom sedan till den missnöjda personen och berätta vilket svar du fick. Vi vill göra allt vi kan för att medlemmarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv – det är vårt medlemslöfte.

Vad gör jag om det dyker upp frågor som jag inte kan svara på?

Samla ihop frågorna och förmedla dem till styrelsen i din avdelning eller klubb, till det regionala centret eller till Vision Direkt (den som du själv tycker att det passar bäst att kontakta). Och återkoppla sedan till deltagarna – skicka ett mejl eller kalla till ett nytt möte, och berätta vilka svar du fått. Om det är en fråga från en enskild person kanske det räcker med att återkoppla till den personen.

Publiceras våra svar på webben?

Det som ni kommer fram till under er träff eller aktivitet vill vi gärna att ni ger oss återkoppling om. Men det publiceras inte på webben. Om ni själva vill dela med er av vad ni gjorde och hur det gick kan ni göra det genom att skriva in det i formuläret i engagemangskiosken. Då kan andra använda ert upplägg och ert material.

Jag vill inte att det ska synas för alla att vi ordnar en aktivitet hos oss.

När du bokar in dig i engagemangskiosken kan du välja att inte kryssa i rutan "Jag godkänner att mitt namn och aktivitet visas på vision.se".

 

Tillbaka till kiosken

Tillbaka till engagemangskiosken

Nyheter

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Karensavdrag

Karensdagen, som innebär att man inte får någon lön första dagen när man är sjuk och borta från jobbet, tas bort och ersätts med ett avdrag på 20 procent av lönen man får på en genomsnittlig vecka.  2018-12-21

Till arkivet

888 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb