×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sabina gjorde fältstudier i Kapstaden

Sabina Lindkvist, socionomstudent vid Umeå universitet, spenderade fem veckor i Sydafrika för att bedriva fältstudier. För att finansiera resan sökte hon Visions internationella studentstipendium. Här berättar hon om sin resa.

Jag fick möjlighet att bedriva fältstudier utomlands under min tredje termin på socionomprogrammet, självklart ville jag ta den här chanser att få vidga mina erfarenheter och få perspektiv på andra människors, som lever i andra förhållanden än jag, perspektiv. Jag tänkte att detta skulle vara en bra början och utveckling inför min kommande yrkesroll som socionom. I april 2013 åkte jag, tillsammans med 8 andra i min klass, till Kapstaden i Sydafrika. Här spenderade vi 5 veckors studietid, den bästa studietid jag någonsin har upplevt.

I Kapstaden blev vi mottagen av organisationen Southern ambition Africa, genom den organisationen har vi fått valt olika projekt som vi vill besöka. Anledningen till att bedriva fältstudier inom socionomprogrammet är att observera ett socialt fenomen som vi sedan skriver en rapport om. Vad jag ville skriva om visste jag inte direkt, men jag visste redan innan valet av projekt att jag ville spendera den här tiden med barn. Därför har jag spenderat 5 veckor på ett placeringshem för barn som inte kan bo hemma av någon anledning, vanligaste orsaken till placering är att det förekommen missbruk och misshandel i hemmet. Genom det här placeringshemmet fick vi även kontakt med en låg- och mellanstadieskola där vi även har spenderat tid. På skolan fick vi tillåtelse av rektorn och lärarna att bedriva samtalsgrupper med flickorna i årskurs fem och sex. Här pratade vi om hopp, drömmar, framtid och hade övningar för att förstärka deras självkänsla. Under tiden på hemmet och skolan växte med intresse för barnens hopp och drömmar, därför valde jag att skriva om just barnens drömmar och deras hopp om att få förverkliga dessa en dag, men tanke på deras bakgrund och livssituation.

För barnen var utbildning något oerhört viktigt, det var det som de visste att det kunde kämpa med. Den största rädslan för barnen var att en dag hamna på gatan, där av var deras motivation till skolan väldigt stark. De ansåg att där måste man studera vidare för att kunna ta sig någonstans. Vill man en dag bli något så krävs det en utbildning, annars är man oftast kvar på samma ställe, eller värst av allt: på gatan.

En dag fick vi följa med Southern Ambition till en av kåkstäderna utanför Kapstaden, här fick vi leka med barnen, vi delade ut mellanmål och sedan fick vi en rundvandring i bostadsområdet. Intrycket jag fick av att vandra omkring bland deras så kallade hus går inte alls att beskriva med ord. Jag kunde inte känna någonting för just den stunden, för mig var det här overkligt. Husen var plåt- och träskjul, området hade ungefär 8000 invånare, 150 toaletter, 4 vattenkranar och ingen el. Det var inte förrän på kvällen när jag reflekterade över dagen som jag insåg vad jag hade sett, det där är verkligheten. De bor där.

Under min studietid i Kapstaden har jag upplevt så otroligt mycket, och sett saker jag inte ens kan beskriva, mött människor som är de starkaste människor jag någonsin har fått pratat med. Detta är något jag aldrig kommer att glömma. Deras starka hopp och tro på sig själv är något som alltid kommer att finnas i mitt bagage.

Nyheter

Krislägesavtalet aktiverat i Region Stockholm

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har nu aktiverat krislägesavtalet för medarbetare inom intensivvården efter att begäran inkommit från Region Stockholm. Avtalet ger högre ersättningar och tydliga regler kring arbetstid och återhämtning för de medarbetare som berörs.  i förrgår kl 12:44

Avtalet med Svenska kyrkan förlängs till hösten

Med anledning av corona-pandemin flyttas avtalsrörelsen med Svenska kyrkan fram till hösten. Nuvarande avtal förlängs till den 31 oktober 2020. Inga löneförhandlingar eller lönesättande samtal kan genomföras under tiden.  för 3 dagar sedan

Avtalsrörelsen med Fastigo skjuts upp

Vision har tillsammans med Fastigo enats om att skjuta upp avtalsförhandlingarna till i höst. Beslutet tas för att underlätta arbetet mot coronavirusets allvarliga effekter.  för 5 dagar sedan

Förstärk företagshälsovården under coronakrisen

Vision och övriga fack i välfärden vänder sig nu tillsammans med SKR och Sobona till regeringen och ber om resurser för att stärka företagshälsovården under coronakrisen. Det handlar bland annat om att täcka kostnader för hjälp med samtalsstöd och riskbedömningar i arbetsmiljön.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

614 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb