×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jennifer spelade fotboll med gatubarn

Jennifer Backman pluggar till socionom och valde att göra sina fältstudier i en kåkstad i Kapstaden, Sydafrika. Visions internationella stipendium för studenter stod för resan. Läs hennes historia.

Under tredje terminen på socionomprogrammet fick jag möjlighet att göra fältstudier utomlands, vilket jag absolut ville ta chansen att göra. Tanken med att göra en fältstudie är att i fem veckor observera ett socialt fenomen, göra en undersökning och sedan skriva en rapport om detta. Jag bestämde mig för att åka till Kapstaden i Sydafrika. Varför jag valde att åka till Kapstaden var på grund av att de först och främst pratar engelska, vilket underlättar studien då kommunikationen blir lättare. Jag ville dessutom även åka till Kapstaden för att utveckla och vidga mina perspektiv på människors levnadsförhållanden samt se vilken typ av socialt arbete som utförs där jämfört med i Sverige.

Tack varje kontakt med Southern Ambition Africa fick jag komma till Kapstaden och jobba på två projekt som de anordnat. Ett av projekten hette Streetwise sports, vilket var ett sportprogram i syfte att få bort gatubarn från gatan, droger och/eller gängmedlemskap. På Streetwise sports spelades det fotboll med gatubarn tre gånger i veckan, de barn och ungdomar som var där kom dit på eget initiativ för att de ville spela fotboll och umgås. Enda kravet för att få vara med är att ingen får vara onykter eller hög på droger. Tanken med programmet är att barnen och ungdomarna ska lära sig om disciplin och samarbete, vilket syntes att de äldre ungdomarna som deltog hade fått lärdom om. Varje söndag spelades fotbollen på ett torg, då sattes ett lag ihop och det kom även andra lag från andra delar av Kapstaden och spelade en liten turnering. Det var då intensivare matcher med bra och intressant spel. Det var fantastiska barn och ungdomar som deltog och spela fotboll på Streetwise sports, sport är verkligen någonting som alla kan utöva och det är fint att använda fotbollen i det syfte som de gör.

En dag i veckan fick vi vara hos en pastor som hade ett härbärge. Varje vecka åkte vi och gjorde olika saker. Första veckan sorterade vi kläder som folk skänkt, detta skulle senare delas ut som julklappar till barn och vuxna i en kåkstad. Att göra denna insats och dela ut och ge julklappar till de som verkligen behöver det var obeskrivligt och värmer ända in i kropp och själ. Pastorn visade också en förskola där några barn var på dagarna. Där lekte vi med barnen och efter fikat sjöng de sånger de lärt sig. En annan dag hos pastorn åkte vi ut till ett härbärge där te och fika skulle ordnas till de som bodde där, lunch skulle serveras samt middag skulle lagas för etthundra personer. Vi hjälpte även till att tvätta fönstren tillsammans med dem som var på härbärget.

Att göra en insats för de som behöver hjälp är en befriande känsla. Att få perspektiv på livet vi lever i Sverige gör att jag nu i efterhand reflekterar över mitt liv på ett annat sätt. Saker är bara materiella ting och ingenting annat. De gatubarn som jag spelade fotboll med har inte mycket, men de har alla varandra, de tar hand om varandra på ett sätt som vi i Sverige inte ens kan föreställa oss. Omhändertagande har fått en helt ny betydelse för mig. Trots att hungern är påtaglig så delar de med familjen på det lilla som ges, för att de bryr sig om varandra. Det är någonting som vi alla behöver lägga en extra tanke på. Att bry sig om varandra, värna om varandra och framför allt uppskatta det som vi har i våra liv. Vare sig det handlar om de materiella sakerna eller vår käraste familj.

Nyheter

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  2019-07-05

Sommarhälsning från Veronica Magnusson

Här kommer en sommarhälsning från Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Glad sommar!  2019-07-05

Levnadslön - en förutsättning för Agenda 2030

Offentlig upphandling har en jätteviktig roll i arbetet med levnadslön i andra länder. Det lyfte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson under ett seminarium där det pratades om hur alla i världshandeln ska kunna leva på sitt arbete.  2019-07-05

Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet

På onsdagen under Almedalsveckan deltog Veronica Magnusson i ett panelsamtal tillsammans med bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, och där pratade de om hur framgångsnycklarna ser ut för att hållbarhetsvisioner ska bli verklighet.  2019-07-04

Till arkivet

613 nya medlemmar under juli

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb