×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hiv-prevention i Sydafrika

Göran Lundström är folkhälsosamordnare för barn och unga i Söderköping. Han fick Visions internationella stipendium för yrkesverksamma för att åka till Sydafrika och studera Star for Lifes arbete med hiv-prevention bland unga. Här berättar han med egna ord om resan.

Idén till Star for Life föddes när grundaren och styrelseordföranden Dan Olofsson och hans hustru Christin startade ett affärsprojekt i Sydafrika. De såg hur människorna i landet, inte minst barnen, drabbades av hiv och aids. De förödande konsekvenserna fick makarna Olofsson att inleda ett projekt på en lokal skola.

Initiativet utgår från tanken att förebyggande information ska samordnas i ett arbete där man försöker stärka elevens självkänsla – därav Star for Lifes betoning på individens drömmar och förhoppningar och att man medvetet arbetar med musik och idrott.

Star for Life lanserade sitt första program på Siphosabadletshe High School i provinsen Kwazulu-Natal i Sydafrika år 2005. Skolan har nästan 1 000 elever och 30 lärare. Programmet mottogs väl, vilket födde idén att införa det på ett antal andra skolor i regionen.

Star for Life använder musiken som ett viktigt instrument för att sprida kunskap och information om hiv och aids i södra Afrika. I Sverige används musiken för att informera om situationen i Sydafrika och Namibia och för att samla in pengar till programmen i mottagarländerna. Star for life arbetar mycket med svenska ungdomar på grundskolor och gymnasieskolor. För att ungdomar från Sverige och Afrika ska möta varandra och arbeta tillsammans med kommer en sydafrikansk kör, Star Choir South Africa, till Sverige varje år.    

September 2013 hölls en konsert i Söderköping. Det var 220 i kören och 600 i publiken. Då bestämde jag mig för att besöka Star for Lifes arbete på plats. Här kommer en kort redogörelse för min Sydafrikaresa.

11 februari: Ankomst i Sydafrika
Vi landar i Johannesburg och fortsätter till Durban med inrikesflyg. Sen en tre timmars vacker färd förbi Zulubyar, sockerrörsfält och gröna böljande kullar innan vi når Hluhluwe.

12 februari: Inspirationsdag med föredrag
”Ingen kan göra allt men alla kan göra något.” Vi får vara med om föreläsningar i en annorlunda miljö på en skola, och träffa mycket barn och föräldrar.

13 februari: Skolbesök och byvandring
Vi börjar dagen med att besöka Kwa Giba High School, en blivande Star For Life-skola.
Vi besöker en klass och får se hur coachen arbetar med eleverna. Vi får vara med på en av Star for Lifes workshops där de inspirerar ungdomarna att drömma stort och uppnå sin fulla potential. Sedan går vi på en rundtur i byn. Vi får lära mer om folkets traditioner och kultur.

14 februari: Besök på en Arts for Life-skola och invigningen av en Star for Life-skola
Vi besöker en skola där ett Arts for Life-projekt bedrivs. Eleverna får genom musik, målning, dikt och sång en möjlighet att reflektera över viktiga frågeställningar. Efter lunch åker vi till KwaGiba High School där lanseringen av Star for Life ska ske. Det är en fantastisk händelse och unikt att få vara med om. Hela skolan samlas, och alla får varsin t-shirt. Triple & Touch och Måns Zelmerlöw uppträder tillsammans med körer både från Sydafrika och Sverige.

15 februari: Cape Vidal
Vi åker till Cape Vidal, som är en av UNESCO skyddad marin nationalpark, vid
Indiska oceanen. Vi åker öppen jeep ut till udden och på vägen ser vi noshörningar, antiloper och giraffer. Ekosystemet här är mycket känsligt och unikt. Vi får en lugn och skön dag med underbara naturscenerier och avslappnande bad.  

16 februari: Till Kapstaden
Hela dagen går åt till att resa.

17 februari: Robben Island och en kåkstad
Vi tar båten ut till Robben Island. Det är ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 19 år. I bakgrunden ser vi Kapstaden och det vackra Table Mountain. På ön blir vi guidade och får besöka cellen Nelson Mandela satt i. Det är en stund av allvar och vi har svårt att förstå hur Mandela orkade med att bo på 4 kvm. Ön är väldigt karg och fångarna arbetade i en stengruva hela dagarna. Stenen användes inte till något. Jag kan förstå bättre hur stor Nelson Mandela har varit och är i befolkningens ögon. Vilket tålamod och kurage.

När vi återvänder fortsätter vi till en av kåkstäderna. Vi får guidning av en ung kille som själv bor i kåkstaden. Han berättar hur vardagen ser ut för de miljontals människor som bor här.

18–20 februari: Resa på egen hand
Vi bilar ner till Godahoppsudden och besöker vindistriktet Stellenbosch.

21 februari: Hemresa

Nyheter

Ny standard ska säkra kvaliteten på HVB-hem

Möjligheten att vara på ett HVB-boende kan göra stor skillnad i en persons liv. Därför är det viktigt att omsorgen håller en hög kvalitet oavsett driftsform. SIS, Swedish Standards Institute, har tillsammans med Vision och andra aktörer tagit fram en ny standard för kvalitetssäkring av HVB.  för 4 dagar sedan

Som skyddsombud lär jag mig nytt varje dag

Anders Rooth jobbar som budget- och skuldrådgivare på Kristianstads kommun. Han är också skyddsombud (SO) på arbetsplatsen sedan två år. Vi var nyfikna på hans uppdrag och vilka möjligheter och svårigheter han ser.  2018-10-24

Sara Roxell, socialpolitiska strateg

Medlemmarna inom socialt arbete gör skillnad varje dag

Sara Roxell är socialpolitisk strateg på Vision sedan början av oktober. Hon är socionom och har arbetat med socialtjänstfrågor sedan 1996. Sara har arbetat i olika kommuner, på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och på Socialdepartementet, senast som politiskt sakkunnig åt barn-, äldre- och jämställdhetsministern.  2018-10-23

Studenters psykiska hälsa ska tas på allvar

Nästan varannan student upplever ångest eller oro, enligt statistik från Folkhälsomyndigheten. Studenthälsan spelar här en viktig nyckelroll, vilka Vision vill ge bättre förutsättningar.  2018-10-22

Till arkivet

1035 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb