×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

På gång i Vision - en Fair Union

Fika fair i oktober

Den 20 oktober går årets Fairtrade Challenge av stapeln. Sväng ihop ett fairtrade-märkt fika med dina arbetskompisar för att uppmärksamma allas rätt till schysta villkor på jobbet – och tävla samtidigt om en lyxig fikakorg från Vision.

Union to Union är född

LO, TCO och Saco går samman och bildar en ny gemensam biståndsorganisation som heter Union to Union. Den ersätter LO-TCO Biståndsnämnd.

Film: En arbetsplats för alla

Vilken skillnad kan vi göra på vår arbetsplats för att vidga normerna och se till att ingen diskrimineras? Om det handlar den här filmen. Titta gärna, och prata med kollegorna om vad ni kan göra hos er!

World Fairtrade Day

World Fair Trade Day den 9 maj är en dag då hela världen firar och uppmärksammar rättvis handel. Vision sätter fokus på ett schyst arbetsliv och rättvisa villkor under hela veckan innan.

Fairtrade på jobbet

Fairtrade på jobbet är för er som väljer att göra skillnad i fikarummet genom att välja Fairtrade-märkta produkter. Som minimum krävs Fairtrade-märkt kaffe, te och socker. När du registrerat din arbetsplats får du ett välkomstkit från Fairtrade.

Solidaritetsfonden: Urgent action i Gaza och Israel

I september inleder Visions solidaritetsfond en Urgent action-kampanj med insamling till humanitära insatser i Gaza och fackligt aktiva i Israel.

Gå med i Visions HBTQ-nätverk

Facebookgruppen Visions HBTQ-nätverk är ett nätverk för dig som är medlem i Vision, och intresserad av att veta mer om HBTQ-frågor på arbetsplatsen. Ett forum för att reflektera och utbyta erfarenheter.

Vision och Fairtrade minglade ihop

Tillsammans med Fairtrade organiserade Vision Almedalens schystaste mingel.

På plats på ILO-kongressen

ILO, International Labour Organization, är FN-organet som ska främja humana arbetsvillkor. Nyligen hade ILO kongress i Genève.

Bräcklig fred i Uganda

Michael Zinkanell pluggar freds- och konfliktkunskap på Malmö högskola. Med hjälp av Visions internationella studentstipendium reste han till Uganda för att studera den bräckliga freden mellan norra och södra delen av landet. Här är en ögonblicksrapport från hans resa.

Vision på Pride

Vision är en Fair Union. Vi verkar för allas lika värde och mot diskriminering på arbetsplatserna. Och därför är det självklart för oss att vara med på Pride-festivaler över hela landet.

Vardag i Sydafrika

Anna Källmarker studerar till socionom och fick Visions internationella stipendium för att göra sina fältstudier i Sydafrika. Läs hennes reseberättelse om att jobba med gängmedlemmar i Kapstaden.

Hiv-prevention i Kenya

Hur fungerar arbetet med att minska antalet hiv-smittade i Kenya? Det undersökte Rania Braimok, med hjälp av Visions internationella studentstipendium. Till vardags läser hon till socionom. Läs hennes...

Schystare sportkläder

Kampanjen Play Fair har fått fram ett avtal som stärker lokalt fackligt arbete i sportklädesindustrin, med stöd av de stora varumärkena. En ny rapport visar att avtalet börjar få positiva...

Vision stödjer Filippinerna

Visions förbundsstyrelse har beslutat att skänka 25 000 kronor till förmån för de som drabbats av tyfonen Haiyan på Filippinerna, genom världsfacket PSI, Public Services International.

Lana studerade utsatta barn i Sydafrika

Lana Marinkovic pluggar till socionom och reste till Kapstaden i Sydafrika för att bedriva fältstudier på en grundskola och ett barnhem. Visions internationella studentstipendium bekostade resan. Läs...

Visions nya internationella samarbetsprojekt

Vision är involverat i nya projekt i Tunisien och Egypten, medan samarbetsprojekten i Ryssland och Vietnam har avslutats.

Sabina gjorde fältstudier i Kapstaden

Sabina Lindqvist, socionomstudent vid Umeå universitet spenderade fem veckor av sin studietid i Sydafrika för att bedriva fältstudier. För att finansiera resan sökte hon Visions internationella stipendium. Här berättar hon om sin resa.

Visionstipendiat skrev masteruppsats på Barbados

Emily Norling studerar på Stockholms universitet. Med Visions internationella stipendium reste hon i februari 2013 till Barbados för att skriva sin masteruppsats i Utvecklingsstudier. Här berättar hon om sin resa.

Nyheter

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.  2018-12-06

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  2018-10-15

Deltagare i projektets ungdomskommitté samt Visions internationella sekreterare Magnus Andersson

Arbetsvillkoren förbättras i Honduras med Visions projekt

Sedan förra året driver Vision ett internationellt projekt som syftar till att stärka fackförbundens status i Honduras. Den internationella sekreteraren Magnus Andersson berättar hur och varför.  2018-10-04

Kommunerna nyckelaktörer för att minska utsläppen

Förra veckan kom Stockholm Environment Institute (SEI) ut med den andra delen av en forskningsrapport om klimatpåverkan. I denna del granskades kommunsektorn, där många av Visions medlemmar arbetar, och vilka medel kommunerna förfogar över för att minska utsläppen av växthusgaser.  2018-10-03

Till arkivet

1026 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb