×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Intresseförhandling

En intresseförhandling börjar vid fikabordet, när du och dina kollegor pratar om vad ni skulle vilja förbättra på arbetsplatsen.

Med hjälp av Vision-ombudet på din arbetsplats, eller med hjälp av Visions regionala center, kan ni påverka så att ni får gladare måndagar. Det är klar fördel med att vara med i facket. Du kan påverka mer.

Vad skulle göra ert arbetsliv bättre? Vad saknar ni och vilka behov ser ni?

Några frågor som Visions medlemmar har drivit på arbetsplatserna:

 • att få friskvårdsinsatser på arbetstid.
 • att arbetsgivaren kontinuerligt bjuder på frukt.
 • att verka för fler semesterdagar.
 • rätt till tillsvidareanställning på heltid med möjligheter till hel- eller delledigt.
 • rätt till personlig och yrkesmässig utveckling.
 • att chefer inte ska ha fler än 25 underställda medarbetare.
 • att chefer ska ha administrativt stöd så att de får tid att vara chefer.
 • att använda avidentifiering av jobbansökningar som en metod för mångfald och likabehandling.
 • att kollektivavtal är ett krav vid upphandling.

Snabbguide för att komma igång

 • Förbered er för att lyckas så bra som möjligt. Vad vill ni åstadkomma och varför? Kolla med Vision-ombudet vad som står i lagar och avtal, och om frågan redan drivits av någon annan avdelning eller klubb i Vision.

 • På medlemsmöten kan Vision-ombudet samla in så många synpunkter och så mycket stöd som möjligt. Kan det finnas några som inte är medlemmar i Vision ännu, men som tycker som ni andra, och vill gå med nu? Bjud in dem också.

 • Använd era nätverk och lobba bland strategiskt utvalda personer, till exempel politiker. Använd media. Att samarbeta med andra fack är också en möjlighet.

 • Vässa argumenten. Diskutera vilka motargument arbetsgivaren kan komma med och hur de ska bemötas, när det gäller till exempel ekonomi, arbetsmiljö, klimatsmarta lösningar, effektivitet, kompetens, jämställdhet och diskriminering. Träna gärna med rollspel. Går det att ha en plan B om plan A inte går att genomföra?

 • Vision begär förhandling med arbetsgivaren. Det är en förtroendevald som behöver göra en så kallad förhandlingsframställan. Den förtroendevalda tar med sig era argument och eventuella skriftliga faktaunderlag till förhandlingen. Om det drar ut på tiden, kanske för att arbetsgivaren behöver betänketid, kan ni samlas igen för att vässa era argument ännu mer. Alla medlemmar ska veta vad som är på gång.

 • Fira framgången! Samlas och fira med fika att ni lyckats förändra, eller att ni gjorde ett försök. Berätta för media och för Vision centralt hur det gick. Kanske vill fler bli medlemmar i Vision? Har ni någon ny fråga att driva?

Och så börjar det om från början…

Mer detaljerade tips för intresseförhandlingar, och exempel på hur ni kan skriva till arbetsgivaren, finns här.

Tipsa oss!

Har ni lyckats bra med en intresseförhandling? Tipsa oss! Vi lottar ut priser bland bidrag som kommer in.

Nyheter

Vision vill inspirera fler att förverkliga sina jobbdrömmar

Visions nya kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika kanaler från och med den 7 september 2018. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  igår kl 14:42

Tandsköterskor ersätts för utebliven lön

På folktandvårdens akutmottagning i Uppsala har de anställda tandsköterskorna fått en för låg lön under de senaste 10 åren. Nu ska misstaget korrigeras och utebliven lön betalas ut retroaktivt. En summa som uppgår till cirka 1,3 miljoner kronor.  igår kl 12:57

Så får du en piggare höst

När hösten har dragit i gång är det många som längtar och letar efter nya sunda vanor. Prevent.se har tagit fram sju tips för en piggare höst.  för 3 dagar sedan

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

1352 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb