×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Intresseförhandling

En intresseförhandling börjar vid fikabordet, när du och dina kollegor pratar om vad ni skulle vilja förbättra på arbetsplatsen.

Med hjälp av Vision-ombudet på din arbetsplats, eller med hjälp av Visions regionala center, kan ni påverka så att ni får gladare måndagar. Det är klar fördel med att vara med i facket. Du kan påverka mer.

Vad skulle göra ert arbetsliv bättre? Vad saknar ni och vilka behov ser ni?

Några frågor som Visions medlemmar har drivit på arbetsplatserna:

 • att få friskvårdsinsatser på arbetstid.
 • att arbetsgivaren kontinuerligt bjuder på frukt.
 • att verka för fler semesterdagar.
 • rätt till tillsvidareanställning på heltid med möjligheter till hel- eller delledigt.
 • rätt till personlig och yrkesmässig utveckling.
 • att chefer inte ska ha fler än 25 underställda medarbetare.
 • att chefer ska ha administrativt stöd så att de får tid att vara chefer.
 • att använda avidentifiering av jobbansökningar som en metod för mångfald och likabehandling.
 • att kollektivavtal är ett krav vid upphandling.

Snabbguide för att komma igång

 • Förbered er för att lyckas så bra som möjligt. Vad vill ni åstadkomma och varför? Kolla med Vision-ombudet vad som står i lagar och avtal, och om frågan redan drivits av någon annan avdelning eller klubb i Vision.

 • På medlemsmöten kan Vision-ombudet samla in så många synpunkter och så mycket stöd som möjligt. Kan det finnas några som inte är medlemmar i Vision ännu, men som tycker som ni andra, och vill gå med nu? Bjud in dem också.

 • Använd era nätverk och lobba bland strategiskt utvalda personer, till exempel politiker. Använd media. Att samarbeta med andra fack är också en möjlighet.

 • Vässa argumenten. Diskutera vilka motargument arbetsgivaren kan komma med och hur de ska bemötas, när det gäller till exempel ekonomi, arbetsmiljö, klimatsmarta lösningar, effektivitet, kompetens, jämställdhet och diskriminering. Träna gärna med rollspel. Går det att ha en plan B om plan A inte går att genomföra?

 • Vision begär förhandling med arbetsgivaren. Det är en förtroendevald som behöver göra en så kallad förhandlingsframställan. Den förtroendevalda tar med sig era argument och eventuella skriftliga faktaunderlag till förhandlingen. Om det drar ut på tiden, kanske för att arbetsgivaren behöver betänketid, kan ni samlas igen för att vässa era argument ännu mer. Alla medlemmar ska veta vad som är på gång.

 • Fira framgången! Samlas och fira med fika att ni lyckats förändra, eller att ni gjorde ett försök. Berätta för media och för Vision centralt hur det gick. Kanske vill fler bli medlemmar i Vision? Har ni någon ny fråga att driva?

Och så börjar det om från början…

Mer detaljerade tips för intresseförhandlingar, och exempel på hur ni kan skriva till arbetsgivaren, finns här.

Tipsa oss!

Har ni lyckats bra med en intresseförhandling? Tipsa oss! Vi lottar ut priser bland bidrag som kommer in.

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 12 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Till arkivet

1679 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb