×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtalsnätverket i Region Mitt

På HÖK-forum i Sundsvall hösten 2017 där regionens dåvarande förbundsstyrelse-representant, Bengt-Anders Alvenes närvarade, presenterades en förväntan från Förbundsstyrelsen att starta upp regionala nätverk inför kommande avtalsrörelse. Bakgrunden är att Förbundsstyrelsen vill ta till vara på det engagemang som finns hos er förtroendevalda samt bygga vidare på vår fackliga styrka och öka samarbetet och stöttningen mellan avdelningar och klubbar.

Efter HÖK-forum skickades en förfrågan till alla ordföranden i Regionen om vilka som vill engagera sig i ett sådant nätverk. Förtroendevalda fick anmäla sitt intresse och i nuläget utgör sex personer Avtalsnätverket i Region mitt med stöd av HÖK-ansvarig ombudsman, Thomas Amrén från centret.

Följande förtroendevalda är idag med i Avtalsnätverket

Lotta Eriksson                                            Region Gävleborg
Angelica Spångberg Söderberg                 Söderhamns kommun
Kim Jutterström                                         Hudiksvalls kommun
Margaretha Nordman                                Region Dalarna
Anna Karin Gudmunsson                          Härnösands kommun
Jessica Eberger                                          Borlänge kommun

Avtalsnätverket

 Ambitionen med avtalsnätverket är att:

 • Kartlägga behov i regionen
 • Bidra med erfarenheter, nytänkande och kontakter med andra förtroendevalda.
 • Nyttja och öka vår fackliga styrka!
 • Mer samarbeten och stöttning mellan avdelningar
 • Att förtroendevalda äger och ansvarar för nätverket
 • Nätverket kan utgöra en grund för nästa avtalsrörelse och avtalsgrupp

Utifrån de önskemål som framkommit i Avtalsnätverket så arbetar Avtalsnätverket i dagsläget med tre områden:

 • Stöd till medlemsdialog - Utveckla ”Lönepeppen”, ett powerpointmaterial som idag används av Region Gävleborg som stöd till andra ombud för att kunna informera/diskutera lön med medlemmar. Här finns även en FAQ om lönepeppen.
 • Analysunderlag – nätverket testar en framställan om att ta del av information för att bra underlag till lokala löneanalyser.
 • Lokal lönepolitik – Nätverket har utvecklat en enklare FAQ om lokal lönepolitik och centret har spelat in ett skypetalk som finns tillgängligt för er förtroendevalda.

Nyheter

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  för 4 dagar sedan

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  för 9 dagar sedan

Ledare i vision

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  för 11 dagar sedan

IT-strul kostar välfärden miljarder

Visions medlemmar i kommuner och regioner förlorar runt 34 minuter om dagen på krånglande och dåligt anpassade IT- system. Totalt kan det här kosta välfärden upp till 30 miljarder kronor. Det visar en ny rapport från Vision.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

803 nya medlemmar under december

Allt det här får du:

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

 • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Förtroendevald?

Allt du behöver för ditt uppdrag.

Engagemangskiosken

Med engagemangskiosken är det lätt att ordna aktiviteter på arbetsplatserna, och att sprida det ni gör till fler.

Vad engagerar dig?

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb