×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Medlemsförmåner i Stockholm

Visions center i Stockholm har förhandlat extra bra medlemsförmåner i Stockholm, men gäller alla Visions medlemmar. Du som är medlem i Vision får rabatt på studieförbundet Sensus utbud. Vision erbjuder också samtliga medlemmar rabatt på en butikskedja och en konferensanläggning som ligger i Stockholm. Samt resor med Viking Line.

Här finns en sammanfattning av de medlemsförmåner som gäller samtliga medlemmar i Vision och som kan utnyttjas över hela landet. Nedan hittar du den förmån som är speciell för medlemmar i Stockholm, och de förmåner som gäller alla medlemmar men som de facto bara kan utnyttjas i Stockholmsområdet.

Medlemmar i Stockholm: Extra rabatt på Sensus

Du som är medlem i Vision i Stockholm får  rabatt på studieförbundet Sensus utbud.

Sensus erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap. De har ett brett utbud av studiecirklar, kurser, kulturevenemang, föreläsningar, utbildningar och studiematerial inom bland annat områdena livsfrågor, mångfald, kultur och arbetsliv.

Du får 25 procents rabatt på alla kurser i Sensus öppna utbud, dock max 300 kronors rabatt. Läs mer om vilka kurser och cirklar som finns på Sensus hemsida.

Anmäl dig till en kurs genom att kontakta Kerstin Olsson på Sensus. Mejla kerstin.olsson@sensus.se eller ring 08 615 57 63. Ange att du är medlem i Vision region Stockholm. Du kan också skicka anmälan till Sensus, Box 4401, 102 68 Stockholm.

Alla medlemmar: Bonus på Alewalds sport

Du som är medlem i Vision får bonus på alla dina inköp hos Alewalds, en sportkedja med butiker i Stockholm och Uppsala.

För att få bonus måste du först gå med i Alewalds stamkundsklubb. Fyll i medlemsansökan här, skriv ut och ta med till din närmsta Alewalds-butik ihop med din legitimation.

Medlemskapet i Alewalds stamkundsklubb ger dig varje år en bonuscheck att handla för. Hur stor bonuscheck du får, beror på hur mycket du handlat för under året. Alla medlemmar i Vision hamnar automatiskt i den hösta bonusklassen, som ger en årlig bonuscheck värd 10 procent av inköpen under året. Det inkluderar inköp gjorda av familjemedlemmar som bor på samma adress.

Undantaget är all elektronik, cyklar, kikare, klockor, kajaker, kanoter, barnvagnar, träningsredskap, verkstadsjobb och prisnedsatta varor, där endast halva inköpsbeloppet är bonusgrundande. Köp av presentkort är inte bonusgrundande.

Det är kostnadsfritt att gå med i Alewalds stamkundsklubb.

Alla medlemmar: Rabatt på Bergendal

Avdelning och klubbar i Vision får 20 procents rabatt på alla konferensbokningar på kursgården Bergendal i Sollentuna utanför Stockholm.

Ur Visions avtal med kursgården:

 • Fri möteslokal
 • 20 procents rabatt på helpension
 • 20 procents rabatt på konferenslogi
 • Grupprum för 1 000 kronor

Läs mer på Bergendals hemsida.

Medlemserbjudande på Viking Line

Viking_line_bild.jpg

Vi har förmånliga priser på konferenser, reguljär-, tjänste och privatresor genom Viking Line. Detta gäller alla medlemmar, inte bara de som tillhör centret i Stockholm.

 • Konferenspaket
  Ni erbjuds upp till 20% rabatt på övernattningskonferenser
 • Gruppresor
  Förmånliga grupperbjudanden för er som är fler än 10 personer. Njut av god mat och nöjen i ett större sällskap
 • Privatresor
  Som partner till din arbetsgivare bjuder vi dig med familj/vänner på sköna kryssningsupplevelser.
 • Reguljärresor
  Ni erbjuds 10% rabatt på alla reguljärresor.

Läs mer på Viking Lines hemsida.

Nyheter

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  för 11 dagar sedan

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  2019-09-06

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Till arkivet

1100 nya medlemmar under oktober

Allt det här får du:

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

 • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Förtroendevald?

Allt du behöver för ditt uppdrag.

Engagemangskiosken

Med engagemangskiosken är det lätt att ordna aktiviteter på arbetsplatserna, och att sprida det ni gör till fler.

Vad engagerar dig?

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb