×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Aktuellt från centret

Här samlar vi det senaste som hänt eller är på gång i regionen.

Värnamo blir årets uppstickarkommun 2019

Vision utser varje år "Årets kulturkommun". Vissa år har vi även utsett "Årets uppstickarkommun" till en kommun vi tycker förtjänar att uppmärksamman, men inte räcker till att få priset som årets kulturkommun (som i år går till Lund). Årets uppstickarkommun finns glädjande nog i vår region och är........Värnamo! Värnamo får utmärkelsen främst med anledning av den storsatsning man gjort genom "GUmmifabriken", den nya mångkulturella mötesplatsen. Juryns motivering och mycket annat finns att läsa på visions hemsida.

För att fira utmärkelsen bjuder Vision in till en nyskriven musikteater "Madame Flod - Återkomsten". Den kommer att spelas i Auditoriet på Gummifabriken den 12 september. Medlemmar i Vision går gratis och anmälan samt mer information hittar du här.

 

VISIONS JÄMSTÄLLDHETSPRIS, REGION SYDOST, 2019


Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, delade Vision region sydost ut sitt årliga jämställdhetspris till en mycket välförtjänt, rörd och överraskad pristagare i Katarina Johansson Storm i Kalmar kommun. Priset överräcktes av Visions regionala ombudsman Christina Frostberg och Maj-Lis Lindberg, ordförande i Kalmar kommunavdelning. Medverkade vid prisutdelningen gjorde också representanter från ledningen och lokala politiker. Katarina får priset för att hon under många år arbetat engagerat och målinriktat med jämställdhetsfrågor som bland annat resulterat i den uppmärksammade Kalmarmodellen för en smart fritidsgård. Stort grattis Katarina till detta välförtjänta pris. Vill ni se Katarina när hon förstår att det är hon som är pristagaren? Kolla in klippet från Barometern. http://www.barometern.se/kalmar/tv-rord-pristagare-overraskades-i-fikarummet/

Motiveringen till årets pristagare lyder:

Katarina Johansson Storm har under många år arbetat engagerat och  målinriktat med att genomlysa alla Kultur & fritidsförvaltningen i Kalmar kommuns verksamheter utifrån ett genusperspektiv. Arbetet har bland annat resulterat i en framgång för projektet Genussmart fritidsgård, som förändrat genusnormer på fritidsgårdar i kommunen och därmed öppnat för nytt lärande både för personal och ungdomar.

Framgången med projektet Genussmart fritidsgård är  ett resultat av en fungerande kedja av ledning, styrning, stöd och engagerade medarbetare. Katarinas enträgna arbete med kartläggning, metodik och att hålla ihop gruppens arbete har dock varit avgörande för det framgångsrika resultatet.

Katarina är en slitvarg som möjliggör förändring genom sitt målinriktade arbete. Tillsammans med engagerade kollegor och ledning har Katarina möjliggjort för tjejer att ta mer plats på fritidsgårdar i kommunen., men också tagit fram en modell som är ett lärande exempel för andra kommuner att ta efter.

Vision Region Sydost är stolta över att få belöna Katarina Johansson Storm  med 2019 års jämställdhetspris för hennes roll som möjliggörare , kugghjul och motor i flera förändringsarbeten som påverkar människors rörelseutrymme långt utanför Kalmar kommuns gränser.
-------------------------------------------------------------------------------------

Turnéschema för mobila centret 2019

Vi på centret ger oss ut på turné igen med vår husbil och kommer preliminärt att besöka följande orter under året.

Datum   Ort
15-maj   Åtvidaberg
16-maj   Valdemarsvik
22-maj   Habo
23-maj   Mullsjö
28-maj   Flen
29-maj   Katrineholm (Vingåker)
04-jun    Mönsterås
05-jun    Oskarshamn
12-jun    Mörbylånga
13-jun    Borgholm
18-jun    Gnesta
19-jun    Trosa

25-sep    Tranås
26-sep    Aneby
02-okt    Torsås
03-okt    Emmaboda
09-okt    Vaggeryd
10-okt    Gnosjö

 Vem vill du ge Visions regionala jämställdhetspris 2019?

Vem tycker du har gjort något för att skapa bättre förutsättningar för jämställdhet för våra medlemmar och därmed kanske gjort sig förtjänt av regionens jämställdhetspris? Det behöver inte vara en medlem som får priset. Det behöver inte vara en erfaren jämställdhetsaktivist. Men det får gärna vara någon som vill och försöker skapa en jämställd arbetsplats. I stort eller smått. En vardagshjälte. Vill du nominera någon? Gör det senast 13 februari till linkoping@vision.se.

Förmöte 2018 

Den 30-31 augusti samlas alla avdelningar och klubbars ombud i Stockholm för att diskutera de motioner och rapporter som har kommit in till förbundsmötet 2018. Läs mer om förbundsmötet här.

Jämnställdhetspris 2018

Idag har centret delat ut ett mycket välförtjänt regionalt jämställdhetspris till en överraskad och glad jämställdhetskämpe - Gustav Södling från Visions Linköpingsavdelning. Centrets verksamhetschef Jenny Petersson delade ut priset med nedan motivering. Stort grattis Gustav, Linköpingsavdelningen och Vision i stort. 🙂 Motivering: Gustav tar alla chanser att aktivt medverka till jämställdhetsarbete och lyfta jämställdhetsfrågor så som de måste lyftas; brett och ofta. I sitt e...ngagemang både inom Vision och privat så har Gustav tagit strider och lyft på mattor som har behövt vädras. Han har skapat nyfikenhet och medverkat till att bredda jämställdhetsperspektivet på arbetsplatsen, inom Vision och i samhällsdebatten genom sitt opinionsarbete. Han har också återkommande arrangerat evenemang och aktiviteter för att skapa ökad kunskap och medvetenhet om ojämställda strukturer och beteenden.

Gustav har en vision om en mansrörelse som omformulerar normer kring att vara man, vilket ger ökat utrymme för alla. I sina ambitioner att skapa en feministiskt rörelsefrihet så får Gustav mycket stöd från omgivningen, men möter också omgivningens motstånd. Att orka möta frågor och tvivel är väl värt ett pris i sig. Genom sin hängivenhet har Gustav startat många samtal som är ovärderliga i skapandet av nya tankar, idéer och beteenden. Tankar, idéer och beteenden som kan vara början på en ny mansrörelse.

Vision Region Sydost är stolta över att få belöna Gustav Södlings arbete och engagemang för ökad inkludering och normmedvetenhet med 2018års jämställdhetspris.

 

Arbete för integrering på svensk arbetsmarknad belönas genom regionalt MR-pris

Årets regionala pris för arbete som främjar mänskliga rättigheter och likabehandling har idag tilldelats en mycket överraskad Linda-Marie Rönnqvist, HR-konsult på Värnamo lasarett.

Jenny Petersson (till vänster) överlämnar diplom och pris till pristagaren Linda-Marie Rönnqist.

- Jag blev fantastiskt glad och tänkte oj, kan det verkligen vara jag som får det. Det finns ju så många andra som gör fantastiska saker. Det här är ju bara mitt jobb, säger Linda-Marie i en intervju med P4 Jönköping efter prisutdelningen.

Direktsändning i radio P4 Jönköping med Maria Nassirpour och Linda-Marie Rönnqvist.

Trots pristagarens överraskning, är det ändå känt bland många att hon i många år jobbat engagerat och därigenom skapat processer och strukturer som möjliggjort flera utrikesrekryteringar av sjukvårdspersonal som är viktiga för kompetensförsörjningen på Värnamo lasarett. Linda-Marie menar i en intervju med P4 Jönköping att utan utländska medarbetare skulle inte verksamheten fungera. Hon menar att själva rekryteringen är en viktig del i hennes arbete, men att introduktion i den nya organisationen och samhället, liksom att underlätta integrationen för ev medföljande familj är lika viktiga delar för att en flytt ska bli smidig.

Priset delades ut av verksamhetschefen på Visions center i Linköping, Jenny Petersson, Kent Kullander, regionsamordnare på Visions center i Linköping och Maria Nassirpour, representant för Visions regionala råd för integration och mångfald. Verksamhetschef Jenny Petersson läste i samband med prisutdelningen upp motiveringen:

Linda-Marie tilldelas Vision regionala pris för främjande arbete av mänskliga rättigheter 2017 för sitt arbete med utlandsrekryteringar som HR-konsult på Värnamo sjukhus. I detta arbete har Linda-Marie skapat förutsättningar för en snabbare etablering för medarbetare från andra länder. Detta genom bland annat framtagande av strukturer och processer som förkortat vägar för att få snabbare beslut samt skapande av nätverk mellan kommuner, myndigheter och andra aktörer.

Visions regionala råd för integration och mångfald är stolta att få belöna Linda-Maries engagerade och långsiktiga arbete med 2017 års MR-pris.

Vi säger ett stort grattis till Linda-Marie!

 

Turnéplan Husbil Centret i Linköping 2018

 

Datum                    Avdelning / ort          Kontaktperson / samordnare

15-maj

tis

Växjö kommun

Åsa

16-maj

ons

Region Kronoberg

Åsa

17-maj

tors

Alvesta kommun

Åsa

23-maj

ons

Region Gotland

Anna

24-maj

tors

Region Gotland

Anna

29-maj

tis

Region Östergötland

Kent

30-maj

ons

Linköpings kommun

Kent

31-maj

tors

Finspångs kommun

Kent

12-jun

tis

Kalmar kommun

Kent

13-jun

ons

Kalmar landsting

Kent

14-jun

tor

Nybro kommun

Kent

19-jun

tis

Nyköpings kommun

Åsa

20-jun

ons

Flens kommun

Åsa

21-jun

tor

Katrineholms kommun

Åsa

21-aug

  tis

Värnamo kommun

Åsa

22-aug

  ons

Gislaved kommun

Åsa

23-aug

  tors

Ljungby kommun

Åsa

04-sep

  tis

Motala kommun

Anna

05-sep

  ons

Mjölby kommun

Anna

06-sep

  Tors

Norrköpings kommun

Anna

11-sep

  Tis

Region Jönköping

Anna

12-sep

  Ons

Jönköpings kommun

Anna

13-sep

  Tor

Nässjö kommun

Anna

18-sep

Tis

Västerviks Kommun

Kent

19-sep

Ons

Vimmerby Kommun

Kent

20-sep

Tor

Hultsfreds kommun

Kent

         

 

Kontaktpersoner centret:

Åsa Åbom, 013-24 90 61, asa.abom@vision.se

Anna Dahl, 013-24 90 59, anna.dahl@vision.se

Kent Kullander, 013-24 90 57, kent.kullander@vision.se

 

 

 

 

 

Vem vill du nominera till Vision Sydosts MR-pris?


Möter du någon i din yrkesutövning, chef eller kollega som aktivt och konkret uppmuntrar etnisk mångfald, motverkar diskriminering och arbetar för mänskliga rättigheter?

Finns det någon på arbetsplatsen eller i verksamheten, som i stort eller smått, aktivt arbetar med likabehandling?

Då kan du som är medlem i Vision nominera den eller de till Visions regionala MR-pris 2017.

Senast  den 31 oktober vill vi ha ditt förslag tillsammans med en motivering.

 

Använd gärna bifogad blankett och skicka till linkoping@vision.se eller Vision, S:t Larsgatan 10B, 582 24 Linköping.

Vinnaren tilldelas ett pris och uppmärksammas under slutet av året.

Frågor besvaras av juryn, vilken består av Rådet för integration och mångfald (RIM) i region sydost:
Ann Johansson (Vision Region Östergötland) 010-104 30 46 ann.johansson@regionostergotland.se
Maria Tladi Lindquist (Norrköpingsavdelningen) maria.lindquisttladi@norrkoping.se
Nhela Ali, (Valdemarsvikavdelningen) 012-31 92 80 nhela.ali@valdemarsvik.se
Maria Nasssirpour (Vision Region Jönköpings län) 0370-69 75 30 maria.nassirpour@rjl.se

Länk till nomineringsblankett

 

Årets jämställdhetspris till Lisa Svensson från Norrköpings Kommunavdelning!

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag den 7 mars har Visions center i Linköping delat ut 2017 års regionala jämställdhetspris till Lisa Svensson (bilden ovan), ordförande i Norrköpingsavdelningen. Lisa har under många år jobbat för att skapa mera inkludering inom förbundet och genom sin motion till Visions årsmöte i höstas om att Vision borde ta ställning som ett feministiskt fackförbund så har hon förändrat förståelsen kring vad alla har att vinna på jämställdhet och feminism.

- "Det känns fantastiskt bra. Jag är stolt och glad över allt stöd som jag har fått i de här frågorna. Jämställdhet gäller 100 % av medlemmarna. Graden av jämställdhet påverkar både arbetsmiljö och löner och därför är det viktigt att jämställdhet kan få vara en fråga som tar plats istället för en sidofråga" säger en glad Lisa Svensson.

 Lisa Svensson har tilldelats 2017 års jämställdhetspris för att:

Lisa Svensson har under flera år aktivt drivit frågan om jämställdhet och inkludering inom Vision. Lisa har varit och är en uppskattad och flitigt anlitad röst och kunskapskälla för att förmedla det många andra tyckt varit svårt att förklara; alla människors lika värde oavsett kön, könsuttryck eller sexualitet. Med humor, fördjupade kunskaper och ärlig och envis tydlighet har Lisa framgångsrikt lyckats lyfta en diskussion som förändrar livs– och arbetsvillkor för väldigt många människor. Lisa har ett stort hjärta och engagemang för allas lika värde. Hennes mod att gå emot maktstrukturer och hennes starka vilja att skapa förändring  har förändrat förståelsen kring vad alla har att vinna på jämställdhet och feminism - i Norrköpingsavdelningen genom Lisas idoga arbete, regionalt i Visions regionala jämställdhetsnätverk och i hela förbundet genom Lisas initiativ att motionera om att Vision borde  ta ställning som ett uttalat feministsikt förbund. 

Vision Region Sydost är stolta över att få belöna Lisa Svenssons arbete och engagemang för ökad inkludering och tydligare ställningstagande som feministiskt förbund inom Vision med 2017 års jämställdhetspris.

 

Välkommen på Inspirationsdag i Växjö 4 maj!

Det är på arbetsplatserna vi lägger en stor del av vår vakna tid. Bra arbetsvillkor är en grund för att få ut så mycket som möjligt av vårt arbetsliv. Arbetsbelastning, stress, inflytande, lön, likabehandling är alla faktorer som skapar förutsättningar för att må bra på jobbet och kunna göra ett bra jobb.

Inspirationsdagen är en peppfest där du som är medlem eller förtroendevald i Vision kan välja mellan olika parallella föreläsningar i syfte att ge inspiration och verktyg till inflytande över arbetsvillkoren. Du är mycket välkommen att delta hela eller delar av dagen och välja just de ämnen där du önskar eller behöver kunskapspåfyllnad. Dagen är öppen både för dig som är ny medlem eller som funderar på om du ska bli medlem, för dig som är rutinerad förtroendevald och för alla däremellan. Dessutom har du möjlighet att bjuda med dig kollegor som ännu inte är medlemmar i Vision, men är nyfikna på vad vi gör och står för. Vi vill att den här dagen ska bli en dag som ger kraft och som svarar på många frågor om hur man faktiskt ska göra för att öka inflytandet över arbetsvillkoren.

Under dagen kan du t ex lyssna på komikern Zinat Pirzadeh, paralympicssimmaren Anders Olsson, Visions förbundsordförande Veronica Magnusson och mångfaldsutecklaren Suzana Mocevic.

Klicka här för att se vilka föreläsningar vi bjuder på!

Anmäl dig här!

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 4 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 6 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 7 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

1127 nya medlemmar under januari

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Förtroendevald?

Allt du behöver för ditt uppdrag.

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Engagemangskiosken

Vad engagerar er på din arbetsplats? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Vad engagerar dig?

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb