×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ledarskap, organisering och handling

Har du en idé och vill förändra? Vill du påverka och göra skillnad tillsammans med andra?

Sök till det här spännande och utmanande programmet, ”Ledarskap, organisering och handling” där du läser fakta och teorier på distans och med stöd av väl beprövade metoder genomför aktiviteter på hemmaplan. Nu har du möjlighet att få stöd av Vision för att delta i programmet vid Harvard Kennedy school.   

Vem riktar sig utbildningen till? 

Den här 16-veckors distansutbildningen erbjuds av Harvard Kennedy School och det är en unik möjlighet för dig som är involverad i att organisera projekt runt om i världen och att interagera med andra som arbetar med liknande utmaningar. Målgruppen är ledare för medborgarorganisationer, sociala rörelser, förespråksgrupper ideella organisationer och fackförbund. Programmet är utformat för ledare från hela världen som genomför verkliga organisationsprojekt som stöder deras organisations pågående arbete.

Förutsättningar om du vill ta del av Visions erbjudande

Du söker till programmet som enskild med en idé om att engagera fler medlemmar. Antagningen sker bland annat via intervjuer. Du bidrar med tiden för studierna och aktiviteterna du ska genomföra. Efter genomförd utbildning får du betyg från Harvard Kennedy School

Vision erbjuder stöd vid ansökningsförfarandet och under utbildningstiden.

Vision betalar hela kursavgiften och förbehåller sig därför rätten att välja de sökande vars projekt gagnar Visions organisering, mål och hjärtefrågor bäst. Vision har tio platser på utbildningen.

OBS! Utbildningen genomförs på engelska och du förutsätts ha tillräckliga kunskaper för att delta. 

Några tidigare deltagare berättar

 

”Effektiv organisering kräver en förståelse för hur man identifierar, rekryterar och utvecklar ledarskap, bygger samhället kring det ledarskapet och utnyttjar kraften från resurserna i samhället.”

Vill du veta mer?

Här kan du läsa ännu mer om innehållet, lyssna på professor Marschall Ganz (ansvarig för programmet) samt ta del av andras erfarenheter som genomfört programmet.

Här kan du läsa en artikel om utbildningen på vision.se med bland annat ett reportage från en workshop som hölls med deltagare från Ledare i Vision.

Är du intresserad – tycker du det skulle vara spännande att delta? Hör av dig och prata gärna med Dalia Eid eller Henrik Westerman som båda gått utbildningen. 

Ansökan

Ansökan för 2021 års omgång av programmet är nu öppen och du är välkommen med din intresseanmälan senast 27 november 2020. Efter detta datum gör vi en första bedömning och du har därefter möjlighet att få stöd att utveckla din ansökan.

Slutlig ansökan ska vara Harvard Kennedy School tillhanda senast 8 januari 2021.

Skicka din intresseanmälan till utbildning@vision.se.

Har du frågor om utbildningen eller anmälningsförfarandet är du välkommen att kontakta Carl-Johan Schnell eller Marie-Louise Mattsson.

För att kunna behandla din intresseanmälan behöver vi namn, kontaktuppgifter, Vision avdelning/klubb samt en övergripande beskrivning av din idé för engagemang. Vi kommer att återkoppla löpande allt eftersom anmälningar kommer in.

Välkommen med din intresseanmälan! 

Genom att skicka in din intresseanmälan samtycker du till att Vision sparar ovanstående uppgifter för att kunna administrera ansökningsprocessen. Uppgifterna sparas i max 12 månader, därefter raderas de. Läs mer om hur Vision hanterar personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

 

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Så blir du inspirerad på jobbet

Även fast du älskar ditt jobb kan det komma stunder som är tråkiga och lite småsega. I stället för att slöscrolla på Facebook eller kika på telefonen så har utbildning.se samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet.  2019-02-25

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  2018-04-18

Många tar chansen att påverka framtidens socialtjänst

”Mer delaktighet för brukare och klienter är ett av de önskemål som framkommit som svar på frågan om vad som är viktigast i framtidens socialtjänst. Fler synpunkter är välkomna och om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år”, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, om dialogen som Vision nu för med medlemmarna om framtidens socialtjänst.  2018-03-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb