×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En arbetsplats för alla - fördjupning

Är du Vision-ombud eller skyddsombud och vill lära dig mer om hur du kan bidra till en arbetsplats för alla? Ta då chansen att göra skillnad för dig själv och andra genom att fördjupa dig i frågor som rör normer, mångfald och rättigheter.

Utbildningen En arbetsplats för alla - fördjupning är inställd under hösten pga Covid 19. Möjlighet att söka till nästa års utbildningstillfällen kommer i slutet av året eller i början av nästa år. Utbildningen kommer då att vara helt eller delvis på distans.

De som har blivit antagna till utbildningstillfällen under hösten kommer via mail att kontaktas. Har du frågor kring detta maila utbildning@vision.se

Utbildningen vill bidra till att du som ombud eller skyddsombud vågar och vill agera för mångfald och inkludering på arbetsplatsen. Du kommer att få nya insikter och verktyg samt möjlighet att diskutera och reflektera. Både utifrån dig själv, din fackliga roll och sett till samhällsstrukturer och lagar.  Allt för att du ska få ökad förståelse, mod och vilja att jobba för En arbetsplats för alla.

Innehåll

 • Normer; påverkan och förändring
 • Förstå beteenden hos mig själv och andra
 • Jag, vi och de. Insikter i hur grupprocesser fungerar.
 • Metoder att bidra till inkluderande arbetsplatser
 • Visions värdegrund och ställningstaganden
 • Lagar och stöd i arbetet
 • Normkreativa lösningar
 • RFSLs e-utbildning

Mål

Efter utbildningen ska du:

 • Förstå mer om dig själv och hur du kan bidra till En arbetsplats för alla
 • Bli normmedveten och våga ifrågasätta normer som begränsar
 • Påbörjat din handlingsplan och fått med dig insikter, kunskap och metoder
 • Förstå kopplingen till Visions värdegrund och fackliga arbete

Målgrupp och omfattning

Utbildningen vänder sig till Vision-ombud och skyddsombud i avdelningar och klubbar. Du behöver ha ditt uppdrag registrerat i Carma innan du anmäler dig. Kontakta styrelsen i din klubb eller avdelning om du behöver hjälp.

Föruppgifter, efteruppgifter och ett avslutande obligatoriskt webbseminarie tar sammanlagt en arbetsdag. Innan utbildningen ska du ha genomfört Visions medlemsutbildning Schyst arbetsliv och e-utbildningen En arbetsplats för alla.

Kostnader och ledighet

Vision står för resor, konferenskostnader, kost och kursmaterial. Ledighet hos arbetsgivaren söker du med stöd av LFF § 6. Skyddsombud kan även söka ledigt med stöd av arbetsmiljölagen AML 6 kap. 5§. Vision ersätter eventuell förlorad arbetsförtjänst.

Om du har några funderingar kring utbildningens innehåll:

Kontakta Marie-Louise Mattsson, marie-louise.mattsson@vision.se  

 

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Så blir du inspirerad på jobbet

Även fast du älskar ditt jobb kan det komma stunder som är tråkiga och lite småsega. I stället för att slöscrolla på Facebook eller kika på telefonen så har utbildning.se samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet.  2019-02-25

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  2018-04-18

Många tar chansen att påverka framtidens socialtjänst

”Mer delaktighet för brukare och klienter är ett av de önskemål som framkommit som svar på frågan om vad som är viktigast i framtidens socialtjänst. Fler synpunkter är välkomna och om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år”, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, om dialogen som Vision nu för med medlemmarna om framtidens socialtjänst.  2018-03-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb