×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision och arbetsrätten, fördjupning

Varje år hålls Vision och arbetsrätten, fördjupning. Det är en vidareutbildning för dig som har fullmakt/är godkänd förhandlare nivå 2. Du får fördjupa dig i spännande frågor och får förutsättningar att driva enskilda medlemmars intressen.

Utbildningen ger fördjupade kunskaper för att kunna ta ansvar för och agera med en fullmakt nivå 2, och aktivt arbeta inom det fackliga uppdraget på arbetsplatsen och i Vision.

Innehåll

Innehållet i Vision och arbetsrätten, fördjupning, skiftar från år till år. Aktuella arbetsrättsliga frågor varvas med dialog och erfarenhetsutbyte med andra förtroendevalda, centrala och regionala ombudsmän.

Mål

Efter utbildningen ska du:

  • ha fått fördjupad kunskap om den enskilda medlemmens rättigheter och skyldigheter ur ett arbetsrättsligt perspektiv
  • kunna ta ansvar för att genom tal, uppträdande och agerande vara en ambassadör och förebild för Vision
  • kunna representera och synliggöra Vision och medlemmarna på arbetsplatsen

Målgrupp

Förtroendevalda med fullmakt 2/godkänd förhandlare nivå 2 och de med motsvarande nivå 1 som är aktuella för nivå 2. De förtroendevalda kallas till utbildningsdagen.

Omfattning

Utbildningen omfattar en till två dagar.

Vision och arbetsrätten, fördjupning ger dig som har fullmakt/är godkänd förhandlare nivå 2 möjlighet att behålla din status. Utbildningen ger också dig som inte har en fullmakt/är godkänd förhandlare nivå 2 möjlighet att få fullmakt/bli detta. Utbildningen anordnas en gång per år i varje region. Kontakta ditt center för mer information.

Luleå
Sundsvall
Västerås
Stockholm
Linköping
Göteborg
Malmö

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Så blir du inspirerad på jobbet

Även fast du älskar ditt jobb kan det komma stunder som är tråkiga och lite småsega. I stället för att slöscrolla på Facebook eller kika på telefonen så har utbildning.se samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet.  2019-02-25

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  2018-04-18

Många tar chansen att påverka framtidens socialtjänst

”Mer delaktighet för brukare och klienter är ett av de önskemål som framkommit som svar på frågan om vad som är viktigast i framtidens socialtjänst. Fler synpunkter är välkomna och om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år”, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, om dialogen som Vision nu för med medlemmarna om framtidens socialtjänst.  2018-03-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb