×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO Fackliga Akademi

Fackliga Akademin är TCO:s utbildningsorganisation för förtroendevalda och anställda i TCO:s medlemsförbund. De erbjuder fackliga kurser på en hög nivå. Som förtroendevald i Vision kan du anmäla dig till utbildningarna.

Tänk på att skicka in din anmälan till Visions regionala center i god tid före sista anmälningsdag. Ditt center kan också svara på frågor kring ditt deltagande.

Visions riktlinjer kring deltagande i TCO-utbildning

Aktuella utbildningar

Hållbarhet en facklig fråga
De globala målen om ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet utmanar alla världens länder, personer och organisationer. Under detta seminarium utvecklar vi hur var och en i TCO-förbunden kan bidra till ökad hållbarhet utifrån målen. På våra arbetsplatser, genom vårt fackliga engagemang och inom våra egna organisationer.
HÅLL UTKIK EFTER NYTT DATUM

Arbetsmiljö i nya tider - 7,5 högskolepoäng
Dagens komplexa arbetsmiljö kräver nya idéer och djupare kunskap. På denna specialdesignade universitetskurs står sambanden mellan arbetsorganisation, arbetsmiljö och hälsa i fokus. Anmälan och löpande antagning via TCO Fackliga akademi.
ANMÄLAN ÄR STÄNGD. HÅLL UTKIK EFTER NYA DATUM.

Arbetslivets juridik
Hur kan du argumentera i knepiga arbetsrättsliga situationer? Hur samspelar kollektivavtal med lagstiftning? Hur påverkar EU-rätten svensk arbetsrätt?
Arbetslivets juridik, 15hp är en kurs för dig som bättre vill kunna företräda ditt förbunds medlemmar i arbetslivet.
ANMÄLAN ÄR STÄNGD. HÅLL UTKIK EFTER NYA DATUM 2021

Europasamarbetets möjligheter
En kurs för dig som vill förstå hur EU-samarbetet fungerar – både i Bryssel och på hemmaplan. Kursen centrala del är en studieresa till Bryssel. Utbildningen är uppbyggd i tre moduler och startar med en webbkurs.
ANMÄLAN ÄR STÄNGD, HÅLL UTKIK EFTER NYA KURSDATUM

Värva! - för fler i facket
Kursen ger dig handfast träning och tips, både i att göra en strategisk och genomförbar plan för just dina/ditt förbunds värvningsaktiviteter och i att möta potentiella medlemmar. 
HÅLL UTKIK EFTER NYA KURSDATUM

Samhällsekonomi, lönebildning och fackliga utmaningar
En högskolekurs om 7,5 högskolepoäng. Ges i samverkan med Stockholms universitet.
Kursen vänder sig till både förtroendevalda och förbundsanställda inom TCO-förbunden. Du kanske är verksam i löneförhandlingar på lokal eller central nivå, eller så har du uppdrag  i styrelser, avtalsråd, europeiska företagsråd eller motsvarande.
INGET TILLFÄLLE 2020, HÅLL UTKIK EFTER NYA KURSDATUM

TCO:s utvecklingsprogram för fackliga ledare
Om sju år – hur ser ditt liv ut då? Vilket arbetsliv och vilka samhällsutmaningar kommer du att möta och hur påverkas handlingsutrymmet för dig och din fackliga organisation? Och hur vill du utmana dig själv för att växa som person och ledare?

TCO:s utvecklingsprogram vänder sig till dig som vill utmana både dig själv och TCO-familjen, öka din kreativitet och ledarförmåga och få bättre koll på de samhällsutmaningar som fackliga organisationer står inför.
ANMÄLAN ÄR STÄNGD, HÅLL UTKIK EFTER NYA KURSDATUM

Regionalt skyddsombud - ditt uppdrag under pandemi
Vad ingår i uppdraget som regionalt skyddsombud? Hur kan man utföra sitt uppdrag under rådande pandemi? Detta specialdesignade utbildningsprogram ger dig kunskap och verktyg för att bättre kunna utföra uppgiften som RSO/RAMO. Vi möts enbart digitalt under programmets gång.
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN. SISTA ANSÖKNINGSDAG 1 OKTOBER. 

Internationellt ägande och fackligt inflytande
Internationalisering och ägandeförändringar berör en allt större del av arbetsmarknaden, både inom offentlig och privat sektor. Hur kan TCO-förbunden möta denna utveckling och fortsätta vara de relevanta och framtidsinriktade medspelare på arbetsmarknaden som vi är idag? Vilka verktyg har vi och vad behöver vi utveckla inför framtiden?
HÅLL UTKIK EFTER NYA KURSDATUM

Kurser via ETUI 

Läs mer på TCO:s hemsida

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Så blir du inspirerad på jobbet

Även fast du älskar ditt jobb kan det komma stunder som är tråkiga och lite småsega. I stället för att slöscrolla på Facebook eller kika på telefonen så har utbildning.se samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet.  2019-02-25

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  2018-04-18

Många tar chansen att påverka framtidens socialtjänst

”Mer delaktighet för brukare och klienter är ett av de önskemål som framkommit som svar på frågan om vad som är viktigast i framtidens socialtjänst. Fler synpunkter är välkomna och om inte Visions medlemmar tar chansen att påverka nu så finns risken att nästa tillfälle dröjer ytterligare 20 år”, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, om dialogen som Vision nu för med medlemmarna om framtidens socialtjänst.  2018-03-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb