×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sök bland kurser och aktiviteter

Webinarium Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden med Kitimbwa Sabuni

Kursen går: 2020-04-22
Ort:  Webb, Adobe Connect
Sista anmälningsdatum: 20 april 2020

Kursen startar: 2020-04-22 kl: 10:00
Kursen slutar: 2020-04-22 kl: 11:00
Kontaktperson: Andrea Swerin
Kontakt: andrea.swerin@vision.se

Uppsala universitets rapport, Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden, visar att högskoleutbildade svarta svenskar, som är födda i Sverige, bara har 67 procent av lönen i jämförelse med vita svenskar med motsvarande utbildningsbakgrund. Det är också fem gånger vanligare att högskoleutbildade vita svenskar arbetar som chefer jämfört med svarta svenskar oavsett om de är utrikes eller inrikes födda. Flera studier visar också på andra former av utsatthet i arbetslivet för svenskar som utifrån hudfärg bryter mot vithetsnormen, exempelvis kränkande behandling på grund av deras etniska eller religiösa bakgrund. Det är arbetsgivarens ansvar att arbeta främjande för att garantera lika rättigheter och möjligheter för alla medarbetare oavsett hudfärg och för att arbetsmiljön är sund och säker och kränkande särbehandling förebyggs. Detta ska ske i samverkan med arbetstagarnas representanter. Trots att så stor andel av arbetskraften nu utgörs av svenskar lever få svenska arbetsgivare upp till det här ansvaret. I det här seminariet berättar Kitimbwa Sabuni, från Länsstyrelsen i Stockholm, om hur man arbetar konkret med aktiva åtgärder i arbetslivet för att garantera lika rättigheter och möjligheter och förebygga diskriminering kopplat till hudfärg och vilken roll facken kan spela för att det här arbetet ska bli effektivt och framgångsrikt. Om föreläsaren: Kitimbwa Sabuni är utvecklingsledare på Länsstyrelsen i Stockholms län och arbetar i det ESF-finansierade projektet Vidga normen i praktiken vars syfte är att främja lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen och motverka diskriminering kopplat till hudfärg. Läs mer om projektet här: www.vidganormen.se Datum och tid: 22 april kl. 10-11 Webinariet är kostnadsfritt och kommer att äga rum i Adobe Connect. Det enda du behöver för att delta är en dator med nätanslutning och ett headset. Du kan också delta via mobil eller surfplatta. Mer information om hur du deltar kommer i samband med bekräftelsen som skickas ut efter sista anmälningsdag. Vill du delta men har inte möjlighet? Oroa dig inte, webinariet kommer att spelas in och läggas upp på Visions hemsida under Vision Play. Anmäl dig senast 16 april. Frågor: Maila kurs.stockholm@vision.se Välkommen med din anmälan! Vision Psst! Visste du att webinariet är ett av sex webinarier på temat mångfald, likabehandling och inkludering under 2020 och vänder sig till Visions olika medlemsgrupper? Håll därför utkik efter kommande webinarier. Du har väl inte missat Visions e-utbildning En arbetsplats för alla– om hur du kan jobba med normkritik och likabehandling på arbetsplatsen? Det tar ca 20 minuter att genomföra och kan med fördel diskuteras i arbetsgruppen efter att den genomförts individuellt: http://enarbetsplatsforalla.se/

Anmälan

560 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 1 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb