×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Webbinarier om lika rättigheter och möjligheter

Är din arbetsplats till för alla? Under sex webbinarietillfällen på temat lika rättigheter och möjligheter erbjuds medlemmar och förtroendevalda i Vision kostnadsfri kompetensutveckling för att säkerställa en arbetsplats för alla. 

Webbinarierna är en del av Visions arbete En arbetsplats för alla där vi som fackförbund arbetar för ett schyst arbetsliv med lika rättigheter och möjligheter för alla. Vision står upp för allas lika värde, inkludering och mångfald på jobbet. När vi pratar om mångfald menar vi just en arbetsplats för alla, en arbetsplats där alla kan belönas, trivas och utvecklas. Alla ska kunna vara sig själva på jobbet och arbetsplatserna ska vara öppna för alla. Det ska med andra ord kännas bra att gå till jobbet, oavsett vem du är och på vilket sätt du bryter mot normen.


Anmälan

Nu är anmälan öppen till följande webbinarium!

Webbinarium: Machokulturens och destruktiva mansnormers påverkan på samhälle och arbetsliv med Atilla Yoldas

I det här webbinariet riktar Atilla fokus mot machokulturens påverkan på samhället i allmänhet och maskulinitetsnormernas negativa effekter på individer i synnerhet. Ämnen som destruktiva relationer, våld, sexualbrott och psykisk ohälsa präglar föreläsningen som också tacklar machonormernas koppling till arbetslivet. Ett gemensamt ansvarstagande motverkar dessa normer såväl på arbetsplatser som i samhällets andra skikt. Under webbinariet kommer Atilla att prata om hur vi tillsammans fokuserar på lösningarna.

Datum och tid: 9 juni kl 13-14
Läs mer om webbinariet och anmäl dig här!


Webbinarium: Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden med Kitimbwa Sabuni

Uppsala universitets rapport, Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden, visar att högskoleutbildade svarta svenskar, som är födda i Sverige, bara har 67 procent av lönen i jämförelse med vita svenskar med motsvarande utbildningsbakgrund. Det är också fem gånger vanligare att högskoleutbildade vita svenskar arbetar som chefer jämfört med svarta svenskar oavsett om de är utrikes eller inrikes födda. Flera studier visar också på andra former av utsatthet i arbetslivet för svenskar som utifrån hudfärg bryter mot vithetsnormen, exempelvis kränkande behandling på grund av deras etniska eller religiösa bakgrund.

Datum och tid: 12 juni kl 11-12
Läs mer om webbinariet och anmäl dig här!


Tidigare webbinarier:

  • Bli medveten om din omedvetenhet – ett webbinarium om unconcious bias med Barakat Ghebrehawariat. 24 mars 2020 kl 10-11.

Nyheter

Skyddsutrustning för medarbetare inom kontaktyrken

En stor del av Visions medlemmar arbetar inom kontaktyrken där fysisk närhet till exempelvis brukare, klienter och elever förekommer på daglig basis. Med anledning av coronapandemin har röster höjts om krav på skyddsutrustning inom dessa yrken. - Visions hållning är tydlig; arbetsgivaren är skyldig att skydda sin personal, menar Sara Gustavsson Roxell, socialpolitisk strateg.  igår kl 08:59

Stressfria dagen!

Idag den 28 maj är det den stressfria dagen! Här kommer några tips på hur du undviker stressen i sommar.  för 9 dagar sedan

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.  2020-05-08

Så undviker du konflikter i distansarbete – tips för dig som är chef

Distansarbete i kombination med en stor och plötslig samhällsförändring ökar risken för konflikter i arbetsgruppen. Thomas Jordan, universitetslektor och expert på konfliktlösning, delar med sig av sina bästa råd kring hur chefer kan agera för att undvika onödig osämja.  2020-04-29

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb