×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Har du koll på orden?

Vision tror inte att det finns exakta regler för vilka ord som kan användas i jobbsammanhang. Den här ordlistan är ett försök att bidra med information om de ord som finns med i jargongtestet. Vi tror att det alltid är bra att använda ord som inte exkluderar och riskerar att påverka någon annan negativt, alltså att ta det säkra före det osäkra.

Gör jargongtestet här!

Läs gärna mer om de olika diskrimineringsgrunderna här.

Ordlista

Blatte: Ordet är en ofta förolämpande/nedsättande benämning, ibland identitetsskapande självbenämning, på en mörkhyad person med en etnisk bakgrund som uppfattas som icke-nordeuropeisk eller icke-europeisk. Termen används huvudsakligen som slanguttryck.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Blatte

Dagisfröken: Säg förskollärare istället, vilket är yrkestiteln för en person som arbetar pedagogiskt med barn i förskoleåldern.

"..en viktig del i att få upp statusen för yrket är att sluta säga dagis om platsen där våra barn utvecklas, fostras och tas om hand", säger Angelica Hedström, nyutexaminerad förskollärare.

Källa: https://kit.se/2016/04/11/42184/dagisfroken-du-jobbar-med-att-byta-blojor/

Efterbliven: Säg att personen har en intellektuell funktionsnedsättning istället, vilket är en funktionsnedsättning i hjärnan som gör att personen har svårare att förstå och behöver mer tid för lära sig och för att minnas.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Intellektuell_funktionsneds%C3%A4ttning
https://www.fub.se/utvecklings-storning/

Fjolla: Ordet är en felaktig benämning av en homosexuell man. Det är också ett negativt sätt att beskriva att en man har feminina egenskaper. Ordet betyder tok/toka, dåre, fjant eller enligt NE "flicka eller kvinna som saknar stadga i karaktär och intellekt".

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fjolla

Frikyrklig: Att säga frikyrklig beskriver att en person är med i en frikyrka. En frikyrka är i ordets ursprungliga betydelse ett kristet trossamfund där medlemskapet bygger på frivillighet.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Frikyrka

Gamling: Ordet kan uppfattas på ett nedsättande sätt. Du kan säga gammal person eller något liknande istället.

Källa: https://www.synonymer.se/sv-syn/gamling

Handikappad: Säg att någon har en funktionsnedsättning istället, vilket är den term som används i diskrimineringslagen. Du kan också säga att någon har en funktionsvariation.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Funktionsneds%C3%A4ttning

Kärring: Ordet är ett negativt sätt att beskriva en kvinna och betyder i stort sett samma sak som surtant.

Källa: https://www.typkanske.se/synonym/karring

Lebb: Säg lesbisk istället, vilket betyder att en person identifierar sig som en kvinna som blir kär i och/eller attraherad av andra kvinnor.

Källa: https://www.rfsl.se/hbtqi-fakta/begreppsordlista/

Transa: Säg transvestit istället, vilket betyder att en person använder sig av genusattribut som traditionellt associeras med ett annat kön och själv definierar sig som transvestit.

Källa: https://www.rfsl.se/hbtqi-fakta/begreppsordlista/

Transvestit: Ordet betyder att en person använder sig av genusattribut som traditionellt associeras med ett annat kön och själv definierar sig som transvestit.

Källa: https://www.rfsl.se/hbtqi-fakta/begreppsordlista/

FAQ

Varför har Vision tagit fram ett sånt här test?

Vi tror att det är viktigt att prata om en arbetsplats för alla, och allas lika rättigheter och möjligheter. Jargongtestet tar inte lång tid att göra och kan också tilltala den lekfulla sidan av människan, vilket vi tror är ett bra sätt att börja prata om en arbetsplats för alla. På vision.se/foralla finns möjlighet att lära sig mer om det förebyggande arbetet mot diskriminering. Här finns också en ordlista där vi förklarar mer kring de ord som förekommer i testet. 

Vad är syftet med testet?

Jargongtestet syftar till att sätta igång tankar om, och samtal kring de ord och den jargong vi använder på jobbet. Det är viktigt att ibland reflektera över hur vi pratar eftersom att ord kan påverka andra negativt. Om medarbetare/medlemmar känner att det används ord och en jargong på jobbet som man inte känner sig bekväm med minskar både trivsel och arbetsglädje. En otillåtande jargong ökar risken för personer att vara öppna med vem de är på arbetsplatsen.

Varför måste Vision ha ett test där man "skriver folk på näsan"?

Meningen är inte att folk ska känna sig tillrättavisade, utan snarare se det som ett tillfälle att lära sig nya saker och reflektera över sitt språkbruk. Det kan givetvis vara känsligt att utforma ett test på detta sätt men vi tror att det fyller ett gott syfte i slutändan.

Det finns ju personer som inte alls känner sig negativt påverkade om orden i testet används om dem?

Det är absolut sant. Men tanken med att vara lite försiktig med vilka ord man använder är att gå efter principen: ”bättre att ta det säkra före det osäkra” – och se till att personer som faktiskt tycker att det påverkar dem negativt också känner sig trygga.

Nyheter

Här är de värsta länderna att arbeta i

Idag släppte världsfacket ITUC sin årliga rapport Global Rights Index. Rapporten visar att mänskliga rättigheter på jobbet inte är en självklarhet för alla, och att det i många länder innebär livsfara att vara fackligt engagerad.  2020-06-11

Testa: Har du koll på din jargong?

Orden vi använder spelar roll. Så vad är egentligen okej att säga på jobbet? Hur skapar vi en arbetsplats som är fri från onödiga jargonger och diskriminering? Gör testet och få koll på din jargong!  2020-06-09

Visions solidaritetsfond stöttar anställda i Honduras

Solidaritetsfonden är en del av Fair Union och har som mål att stärka fackförbund och fackligt aktiva världen över. Fonden finansieras av Visions medlemmar. Med anledning av coronapandemin har världsfacket för offentliganställda tagit fram ett projekt i Honduras för att arbetstagare inom offentlig sektor ska få den skyddsutrustning de behöver.  2020-05-11

Medarbetare i välfärden ska ha ett hållbart arbetsliv

Vision har lämnat över krav till arbetsgivaren på förändringar i rådande kollektivavtal för medarbetare inom kommun, region och Sobonabolag. Kraven, eller "yrkanden" lägger grunden för vårens avtalsförhandlingar. I fokus står ett hållbart arbetsliv och en grön omställning.  2019-12-16

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb