×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Vision på Stockholm Pride

Stockholm Pride 2014 hölls 28 juli–2 augusti. Vision var på plats under hela veckan. Vi hade ett tält i Pride Park på Östermalms IP, ordnade seminarier och mingel, och självklart avslutade vi med att gå i paraden!

Måndag 28 juli

Pride-veckan mjukstartade med att Pride House höll öppet med olika seminarier och debattsamtal.

Tisdag 29 juli

Pride-veckan mjukstartade med att Pride House höll öppet med olika seminarier och debattsamtal.

Onsdag 30 juli

Kl. 13–14: Öppen på jobbet i Sydafrika, videoseminarium i Visions förbundshus
Virginia Setshedi, facklig aktivist och HBTQ-aktivist från Johannesburg, berättade hur det är att vara öppen på jobbet i Sydafrika och vad fackföreningsrörelsen i landet gör för HBTQ-personers rättigheter. Seminariet hölls i Visions förbundshus på Kungsgatan i Stockholm.

Kl. 17–24: Visions tält i Pride Park öppnade
Pride Park, med Stockholm Prides alla utställare, öppnade med buller och bång. Besökare droppade förbi Visions tält för att ta en Fairtrade-märkt fika och snacka med oss om likabehandling i arbetslivet. 

Kolla in bilder från Stockholm Pride

Torsdag 31 juli

Kl. 14–24Visions tält i Pride Park höll öppet 

Kl. 14–16.30: Vision Direkt var på plats i tältet 
Besökarna kunde ställa frågor till våra proffs på personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning.

Fredag 1 augusti

Kl. 14–01Visions tält i Pride Park höll öppet 

Kl. 14–16.30: Vision Direkt var på plats i tältet 

Kl. 14–16.30: Visions karriärcoach var på plats i tältet
Vilka är dina drivkrafter, och vad får dig att tycka att det är kul att gå till jobbet? Visions karriärcoach gav tips till besökare om utveckling i arbetslivet.

Kl. 14–14.45: Komma ut på jobbet, seminarium i Ekoteket i Pride House 
Tre personliga berättelser om att komma ut på jobbet. 

Kl. 17–19: Mingelkväll med Annika Strandhäll
Visions förbundsordförande var på plats för att mingla i vårt tält i Pride Park. 

Lördag 2 augusti

Kl. 13–17: Vision i Pride-paraden
Vision, med förbundsordförande Annika Strandhäll i täten, gick i den färgsprakande Pride-paraden från Mariatorget på Södermalm i Stockholm till Östermalms IP. 

Kl. 15–01: Visions tält i Pride Park höll öppet 

Nyheter

Så får du med semesterlugnet till jobbet

Har jobbstressen redan gjort sig påmind efter sommarens ledighet? Arbetsmiljötidningen Du & jobbet har pratat med ”stressdoktorn” och föreläsaren Tomas Danielsson för att få några råd hur du kan behålla sommarlugnet, även om arbetsvardagen har startat på allvar.  för 5 dagar sedan

Så får du en bättre arbetsmiljö vid köksbordet

Under våren är det många som har bytt kontoret till köksbordet. För att fortsatt minska risken för smittspridning av corona rekommenderar Folkhälsomyndigheten nu att de som har möjlighet att arbeta hemma fortsätter med det även under hösten. Ta del av forskares bästa tips på hur du bibehåller en bra arbetsmiljö i hemmet.  för 4 dagar sedan

Bli kvitt semesterhjärnan!

Känner du dig extra trögstartad efter semestern? Då är du inte ensam. Socialpsykologen Bosse Angelöw tipsar om hur du kan göra för att komma in i vardagen och hitta tillbaka till arbetsglädjen på bästa sätt.  för 3 dagar sedan

5 tips för en mer öppen och inkluderande arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan bidra till mer öppenhet på arbetsplatsen.  2020-07-14

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb