×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Webbinarium om ledarskapet inom äldreomsorgen

Den 8 mars bjuder Vision in till ett webbinarium med politiker, forskare och chefer inom äldreomsorgen för att samtala om ledarskapet ur ett jämställdhetsperspektiv.

När: 8 mars 2021
Tid: 08-08.50
Plats: Samtalet livesänds via vårt Facebook-event
Kostnadsfritt och öppet för alla - ingen anmälan krävs!

Om webbinariet

Hur är det att vara chef i den kvinnodominerade äldreomsorgen? Hur kan chefernas förutsättningar bli bättre?

Coronapandemin har blixtbelyst villkoren i äldreomsorgen, som är en kvinnodominerad bransch. Att vara chef betyder inte bara att villkoren och förutsättningarna många gånger är tuffare än i andra, manligt dominerade verksamheter. Inom äldreomsorgen är det inte ovanligt att ha upp till 40-60 medarbetare per chef, som jobbar dygnet runt alla dagar om året. Dessutom har de också ofta ett svagt administrativt stöd – vilket leder till att de kan göra allt från strategisk verksamhetsutveckling till att byta en trasig glödlampa.

Cheferna har under året också vittnat om hur de saknat skyddsutrustning för att förebygga smitta av covid-19, säkerställa en trygg arbetsmiljö för medarbetare och en säker situation för omsorgstagare.

Det går att ge cheferna bättre förutsättningar med rätt prioriteringar. Många kommuner har ett utvecklat jämställdhetsarbete, Sverige har en feministisk regering och oppositionspartier som driver jämställdhetspolitik. Därför vore det klädsamt om villkoren för cheferna i äldreomsorgen var lika bra som på många andra ställen.

Under året har många ropat på ökad kvalitet i äldreomsorgen. Det är bra att det finns höga ambitioner och en vilja. Men om inte cheferna har rätt förutsättningar kommer inte heller medarbetarna att ha det. Och då ökar inte heller kvaliteten i vården och omsorgen om de äldre.

Deltagare

Märta Stenevi, jämställdhetsminister och språkrör Miljöpartiet
Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson Moderaterna
Sabina Adolfsson, enhetschef i äldreomsorgen, Rättviks kommun
Marie Holmqvist, enhetschef i äldreomsorgen, Göteborgs kommun
Klara Regnö, universitetslektor Mälardalens högskola och jämställdhetsstrateg Karolinska Institutet
Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision

Dessutom - kampanjen Lön hela dagen

Den 25 mars uppmärksammar vi att kvinnor ska få #lönheladagen då nätverket Lön hela dagen släpper det uppdaterade klockslaget då kvinnor slutar att få betalt varje dag - årets klockslag är 16.12!

Kampanjen uppmärksammar detta på olika sätt under dagen - var med och delta du också! 

Ta fram din egna bild av siffran

I år uppmanas alla att vara kreativa och bilda sin egen siffra att dela i sociala medier under #lönheladagen21 – årets klockslag är 16.12!

Nyheter

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb