×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Villkor 2020

Vad drömmer du om på jobbet? Under 2020 kommer Vision vara med och förhandla fram villkoren i ett tiotal avtal för drygt 140 000 av våra medlemmar.

Var med och påverka dina framtida villkor!

 

Vad drömmer du om på jobbet?

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson vill veta vilka utmaningar du står inför i ditt yrke. Var med och tyck till så kan vi jobba för ännu bättre villkor i framtidens arbetsliv!

Samla dina kollegor

Det är du och dina kollegor som har bäst koll på vad ni vill förändra i ert avtal. Vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras för att möta era framtida utmaningar. Bjud in till en fika och diskutera tillsammans!

 

Hur går processen till?

En avtalsrörelse är inte alltid helt lätt att förstå sig på. Men den följer faktiskt en cykel med ungefär samma faser varje gång. Just nu befinner vi oss i skedet då vi samlar in idéer och tankar från er medlemmar.

Steg 1: Lyssna på medlemmarna

När vi inleder processen handlar det om att få input från er medlemmar. Hur har avtalet fungerat hittills? Vilka nya behov ser ni? Förtroendevalda representanter från olika avtalsområden träffas för att diskutera det här vid våra avtalsforum och konferenser under 2019. Vi samlar också input från våra medlemmar digitalt via vision.se/villkor2020, medlemsundersökningar och genom olika arbetsplatsaktiviteter och tematräffar.

Steg 2: Formulera våra krav

Nu är det dags att bena ut all input och definiera vad vi vill förbättra i avtalen. Resultaten från forumträffar, medlemsdialoger och avtalsgrupper lägger grunden till de idéer till förbättringar som vi vill uppnå inom respektive avtal. Dessa förändringar formuleras genom yrkande. Beslut om Visions olika yrkanden fattas av Förbundsstyrelsen.

Steg 3: Förhandla

Dags att förhandla! Den här fasen börjar med att vi byter yrkanden med arbetsgivarorganisationen - alltså att vi berättar för varandra vilka förändringar vi vill göra. För även arbetsgivaren vill förstås göra ändringar - och en viktig del i vårt jobb är ibland att hålla tillbaka potentiella försämringar. Sedan sätter förhandlingarna igång mellan Vision, arbetsgivaren och de andra förbunden som har samma avtal. Oftast kommer vi överens, men ibland kan vi behöva ta in hjälp utifrån av en medlare. Förhandlingsfasen kan ta tid och kräva kompromisser och intensiva överläggningar – spännande om du frågar oss!

Steg 4: Genomför förändringarna

När vi pustat ut efter förhandlingarna och avtalet är påskrivet är det dags för action. Nu ska nya regler och överenskommelser implementeras ute på arbetsplatserna och nå fram till medlemmarna. Det är även dags att sätta igång de lokala löneförhandlingarna och i vissa fall kan delar av avtalet behöva anpassas lokalt.

 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb