×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flygplatser

Vision har tagit över som förhandlande part istället för Unionen för avtalet Sobona Flygplatser. Nuvarande avtal gäller till 31 december 2021.

Avtalen med Sobona förlängs

Det händer med dina villkor
Vision och arbetsgivarorganisationen Sobona har kommit överens om att förlänga branschavtalen (tidigare KFS) till 2021-12-31. Det betyder att du har samma villkor även under nästa år. Vision och Sobona är också överens om att teckna nya avtal för 2022 - mer information om innehållet i dem kommer under 2021.

Det händer med din lön 
Löneöversynen för 2020 ska nu genomföras så snart som möjligt, och den nya lönen gäller retroaktivt från 1 april 2020. Det betyder att du ska få mellanskillnaden mellan din gamla och din nya lön utbetald i efterhand för samtliga månader från och med april. En ny löneöversyn ska genomföras 2021-04-01.

Frågor och svar om det förlängda avtalet:

Jag har sagt upp mig, omfattas jag av retroaktiviteten?
Du behöver ha ett anställningsförhållande till berörd arbetsgivare för att omfattas av retroaktiviteten. Om du hunnit avsluta din anställning och fått din slutlön innan löneöversynen är klar går du miste om retroaktiviteten.

Jag påbörjade min anställning i slutet av 2019 eller under 2020, omfattas jag av retroaktiviteten?
Om du redan är lönesatt för 2020 omfattas du inte. Detta bör framgå av ditt anställningsavtal.

Kommer min jour och ob höjas?
Ja, ersättningarna i avtalet kommer höjas under 2021, men det ser lite olika ut i avtalen med hur mycket. Siffror för detta kommer att publiceras på respektive avtalssida inom kort. 

Dina kollektivavtal

Flygplatser

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum