×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omställningsavtalet KOM-KL

Stöd till dig som är uppsagd på grund av arbetsbrist.

Är du anställd i ett företag som är anslutet till Pacta? För dig finns ett omställningsavtal som ger dig ett speciellt stöd om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist. Avtalet heter KOM-KL. Det är Vision som förhandlat med arbetsgivaren om avtalet, som ger dig stöd att komma tillbaka till arbetslivet och en ekonomisk trygghet under tiden du söker nytt jobb.

OBS! Är du anställd på ett Pacta-anslutet akutsjukhus eller kommunalförbund gäller särskilda regler som du kan läsa här.

När du blir uppsagd – gör så här

 • Prata med din chef om möjligheterna som du har via omställningsavtalet KOM-KL.
 • Kontakta omställningsfonden för att anmäla att du blivit uppsagd.
 • Kontakta arbetsförmedlingen och anmäl att du kommer att bli arbetssökande.
 • Kontakta a-kassan för att söka ersättning när anställningen närmar sig sitt slut.
 • Prata alltid med Vision – kontakta ditt ombud på arbetsplatsen eller ring Vision Direkt, 0771 44 00 00, om du har några frågor.

Det här kan du få genom omställningsavtalet

Genom omställningsavtalet kan du få stöd att söka ett nytt jobb genom aktiva åtgärder och du har också en ekonomisk trygghet under tiden du söker jobb.

Exempel på aktiva åtgärder för dig som blivit uppsagd kan vara:

 • Deltagande i program för aktivt arbetssökande.
 • Kortare utbildning/praktik.
 • Finansiering av kurslitteratur.
 • Hjälp att starta eget.

Du har rätt att få aktiva åtgärder när du jobbat minst ett år och är tillsvidareanställd.

Om de aktiva åtgärderna inte startat innan uppsägningstidens slut har du rätt till en hel månadslön.

Ekonomisk trygghet
Om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist får du, som har varit tillsvidareanställd och jobbat hos samma arbetsgivare i minst fem år, ekonomisk ersättning genom omställningsavtalet. Det betyder att du tillsammans med a-kassan får 80 procent av din lön (även om du tjänar över a-kassans tak) under 200 dagar och 70 procent i ytterligare 100 dagar.

Om du inte varit tillsvidareanställd och jobbat minst fem år får du som är medlem i Vision och a-kassan ändå 80 procent av din lön genom Visions inkomstförsäkring, som gäller redan när du varit medlem i Vision i 12 månader.

Antal år som anställd

Uppsägningstid med full lön

Aktiva åtgärder

Ekonomisk trygghet

Mindre än 1 år

1 månad

Inga. Omfattas inte av KOM-KL

80 % av inkomsten i upp till 200 dagar genom a-kassa + Visions inkomstförsäkring. (Se villkor)

Minst 1 år hos samma arbetsgivare och tillsvidareanställd

Enligt LAS: 1, 2 eller 3 månader, beroende på anställningstid

Ja

De dagar (max 60) som du får aktiva åtgärder: 80 % av lönen från omställningsfonden.

Övriga dagar: 80 % av inkomsten i upp till 200 dagar genom a-kassa + Visions inkomstförsäkring. (Se villkor)

Minst 5 år hos samma arbetsgivare och tillsvidareanställd

Enligt LAS: 3, 4, 5 eller 6 månader, beroende på anställningstid

Ja

De dagar (max 60) som du får aktiva åtgärder: 80 % av lönen från omställningsfonden.

Övriga dagar: 80 % av inkomsten i upp till 200 dagar genom a-kassa + Omställningsfonden eller Visions inkomstförsäkring. (Se villkor) (Ev. även 70 % av inkomsten i ytterligare 100 dagar.)

För dig som är lite äldre och blir uppsagd

Extra uppsägningstid för dig som är 57 år och äldre
Du som har fyllt 57 år har fått en extra trygghet med omställningsavtalet. Om du fyllt 57 år när du blir uppsagd och haft en sammanhängande anställning i minst tio år får du en uppsägningstid med full lön i 12 månader.

Nyheter

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  för 11 dagar sedan

Vision vill forma framtidens arbetsliv

Under hösten fortsätter Vision att träffa medlemmar på arbetsplatser, mässor, fikarum, över telefonen och på sociala medier.  för 8 dagar sedan

Värmen är tillbaka - Så kan du jobba ute

Suntarbetsliv har tagit fram en checklista över hur du kan flytta kontorsarbetet utomhus. Och varför det är bra att jobba utomhus.  2019-08-26

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.  2019-08-20

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb