×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omställningsavtalet KOM-KL

Stöd till dig som är uppsagd på grund av arbetsbrist.

Är du anställd i en kommun eller ett landsting, eller på ett akutsjukhus eller kommunalförbund som är anslutet till Pacta? För dig finns ett omställningsavtal som ger dig ett speciellt stöd om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist. Avtalet heter KOM-KL. Det är Vision som förhandlat med arbetsgivaren om avtalet, som ger dig stöd att komma tillbaka till arbetslivet och en ekonomisk trygghet under tiden du söker nytt jobb.

När du blir uppsagd – gör så här

 • Prata med din chef om möjligheterna som du har via omställningsavtalet KOM-KL.
 • Kontakta omställningsfonden för att anmäla att du blivit uppsagd.
 • Kontakta arbetsförmedlingen och anmäl att du kommer att bli arbetssökande.
 • Kontakta a-kassan för att söka ersättning när anställningen närmar sig sitt slut.
 • Prata alltid med Vision – kontakta ditt ombud på arbetsplatsen eller ring Vision Direkt, 0771 44 00 00, om du har några frågor.

Det här kan du få genom omställningsavtalet

Genom omställningsavtalet kan du få stöd att söka ett nytt jobb genom aktiva åtgärder och du har också en ekonomisk trygghet under tiden du söker jobb.

Exempel på aktiva åtgärder för dig som blivit uppsagd kan vara:

 • Deltagande i program för aktivt arbetssökande.
 • Kortare utbildning/praktik.
 • Finansiering av kurslitteratur.
 • Hjälp att starta eget.

Du har rätt att få aktiva åtgärder när du jobbat minst ett år och är tillsvidareanställd.

Om de aktiva åtgärderna inte startat innan uppsägningstidens slut har du rätt till en hel månadslön.

Ekonomisk trygghet
Om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist får du, som har varit tillsvidareanställd och jobbat hos samma arbetsgivare i minst fem år, ekonomisk ersättning genom omställningsavtalet. Det betyder att du tillsammans med a-kassan får 80 procent av din lön (även om du tjänar över a-kassans tak) under 200 dagar och 70 procent i ytterligare 100 dagar.

Om du inte varit tillsvidareanställd och jobbat minst fem år får du som är medlem i Vision och a-kassan ändå 80 procent av din lön genom Visions inkomstförsäkring, som gäller redan när du varit medlem i Vision i 12 månader.

Antal år som anställd

Uppsägningstid med full lön

Aktiva åtgärder

Ekonomisk trygghet

Mindre än 1 år

1 månad

Inga. Omfattas inte av KOM-KL

80 % av inkomsten i upp till 200 dagar genom a-kassa + Visions inkomstförsäkring. (Se villkor) 

Minst 1 år hos samma arbetsgivare och tillsvidareanställd

6 månader

Ja

De dagar (max 60) som du får aktiva åtgärder: 80 % av lönen från omställningsfonden.

Övriga dagar: 80 % av inkomsten i upp till 200 dagar genom a-kassa + Visions inkomstförsäkring. (Se villkor)

Minst 5 år hos samma arbetsgivare och tillsvidareanställd

6 månader

Ja

De dagar (max 60) som du får aktiva åtgärder: 80 % av lönen från omställningsfonden.

Övriga dagar: 80 % av inkomsten i 200 dagar (därefter 70 % i 100 dagar) genom a-kassa + omställningsfonden.

 

För dig som är lite äldre och blir uppsagd

Extra uppsägningstid för dig som är 57 år och äldre
Du som har fyllt 57 år har fått en extra trygghet med omställningsavtalet. Om du fyllt 57 år när du blir uppsagd och haft en sammanhängande anställning i minst tio år får du en uppsägningstid med full lön i 12 månader.

61 år – särskild äldreersättning
Om du fyllt 61 år det datum du blir uppsagd och haft en sammanhängande anställningsperiod inom kommun eller landsting i minst tio år kan du ha rätt till särskild äldreersättning. För att komma upp i de tio åren kan du räkna samman anställningar hos olika kommuner, landsting, regioner eller Pactaföretag. Det innebär att när dina ersättningsdagar är slut efter 300 dagar, kan du meddela att du inte längre står till arbetsmarknadens förfogande och då få 60 procent av inkomsten tills du fyller 65 år.

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  för 7 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  för 9 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 10 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 10 dagar sedan

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb