×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lönekartläggning i syfte att upptäcka, åtgärda och förebygga osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män ska genomföras årligen.

Yrkande:

Lönekartläggning i syfte att upptäcka, åtgärda och förebygga osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män, kvinnodominerade och mansdominerade yrken, ska genomföras årligen.

Förklaring:

Det är svårt att bestämma sig för vilka förändringar man vill göra i lönerna om man inte gör en analys av löneläget. När de nya lönerna sätts ska det finnas sakliga skäl till att en del löner ökar mer än andra. Är det vissa yrkesgrupper som behöver lyftas extra mycket? Eller är det vissa anställda?

I nästan alla yrken har män högre löner än kvinnor. Alla löneskillnader ska kunna motiveras sakligt – att vara kvinna eller man är inte ett sakligt skäl för en löneskillnad.

Enligt Diskrimineringslagen ska varje arbetsgivare göra en lönekartläggning för att titta på den problematiken. Avtalet säger att man årligen ska göra en jämförelse mellan lika och likvärdiga jobb. Den ska göras tillsammans med facket. I kommuner och landsting som gör lönekartläggning (tyvärr är det inte alla, trots att detta är reglerat i lag) hittar man ofta felaktigheter och kan då rätta till dem.

Mer om osakliga löneskillnader

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Lön efter kön

Lön efter kön

Lön, Fika

Ses över en fika och prata om jämställda löner. Hur ser det ut på er arbetsplats?

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb