×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

De lokala parternas ansvar och uppdrag ska bli tydligare (läs mer i förklaringen)

Yrkande:

De lokala parternas ansvar och uppdrag ska bli tydligare.

Överläggning och avstämning ska mer tydligt bli de lokala parternas gemensamma arena. En målsättning ska vara att parterna kommer överens under överläggningen och avstämningen. Avtalet ska ange de åtgärder som lokala parter ska vidta under processens förlopp och ska utformas för att bli mer användarvänligt för både parter, chefer och medarbetare. Kartläggning och analys av löner ska få större betydelse. Avtalet ska ange en tidsram inom vilken den lokala löneöversynen ska vara avslutad.

Visions förklaring:

Facket och arbetsgivaren lokalt behöver sätta sig och diskutera vilka lokala löneåtgärder som man vill vidta. Vision vill att facket ska få större möjligheter till inflytande i de diskussionerna. Vi vill helst att arbetsgivare och fack ska vara helt överens om t ex hur mycket pengar som finns att fördela, vilka yrken och verksamheter som behöver särskild uppmärksamhet samt vilket stöd chefer och medarbetare behöver för att löneöversynen ska fungera bra. Vision vill att avtalet ska ha en kronologisk förteckning över hur och på vilket sätt löneöversynen ska genomföras. Avtalet ska vara lätt att använda för både chefer och medarbetare, kanske som en handbok.

Det ska finnas en angiven tidsram för löneprocessen, och kartläggning och analys ska få större betydelse.

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb