×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chefen ska ha tydligare roll och ansvar. Chefens ansvar för att medarbetarna känner till grunderna för lönesättningen och för genomförandet av de individuella samtalen förtydligas.

Yrkande:

Chefen ska ha tydligare roll och ansvar.
Chefens ansvar för att medarbetarna känner till grunderna för lönesättningen och för genomförandet av de individuella samtalen förtydligas. Chefen ska ha möjlighet att påverka sina förutsättningar genom att aktivt delta i arbetsgivarens interna arbete. Chefen ska ha ett rimligt antal underställda och arbetsgivarens ansvar för chefernas organisatoriska förutsättningar, kompetens och förmåga ska bli tydligare.

Förklaring:

Det är i lönesamtalet som du pratar med din chef om varför du har den lön du har och vad du ska göra för att kunna höja den. Chefen är på så sätt den som bär hela systemet för löneöversynen. Kvaliteten på ditt lönesamtal spelar stor roll för om du som anställd tycker att det här är ett bra sätt för att genomföra löneöversynen eller inte.

Därför ska chefen ha så bra förutsättningar som möjligt för att genomföra bra lönesamtal. Hon eller han ska vara med och skapa lönepolitiken på arbetsplatsen, som utgör förutsättningarna för samtalet. Först då kan chefen motivera vad lönen blir för dig som anställd. Det behövs kunskap för att kunna genomföra ett bra lönesamtal.

Chefen ska också ha ett så öppet mandat som möjligt att sätta de löner som kan vara riktiga på din arbetsplats, även om den chef som du träffar i lönesamtalet har andra chefer över sig.

Vision om lönesamtal
Vision om ledarskap

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb