×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Det här tjänar Oskar på kollektivavtalet

Oskar tjänar 66 677 kronor på kollektivavtalet under ett år. Oskar är 23 år och medicinsk sekreterare i en region.

Oskar arbetar i en region. Han tjänar 23 000 kronor i månaden, och arbetar på rullande schema med kvälls- och helgtjänstgöring var fjärde vecka. Förra året var han borta två dagar på grund av nära släktings dödsfall.

Kollektivavtalets värde för Oskar under ett år.

(Beräknat i september 2018.)

Veckoarbetstid 38,25 tim istället för 40 tim

12 587 kr

Semesterdagstillägg  

3 479 kr

Ob-ersättning

14 184

Övertid

12 545 kr

Två dagar ledigt (enskild angelägenhet)

2 147 kr

Tjänstepension

12 627 kr

Löneökning 3,3 %

9 108 kr

Summa

66 677 kr

Det här gäller för Oskar

Förutom detta gör kollektivavtalet att Oskar har en sjukförsäkring som kan ge flera tusenlappar per månad vid lång sjukskrivning. Om Oskar blir uppsagd på grund av arbetsbrist finns även ett trygghetsavtal som ger honom hjälp att hitta ett nytt arbete och ekonomisk hjälp under arbetslöshet.

Oskars veckoarbetstid är kortare på grund av kollektivavtalsregler för den som har ett schema som hans. Han får en heltidslön trots att han arbetar 1,75 timmar mindre i veckan.

Semesterdagstillägget ger extra pengar vid uttag av betalda semesterdagar.

Ob-ersättningen finns reglerad i kollektivavtalet, och den får Oskar i pengar för att han arbetar obekväma tider.

Övertidsersättningen är även den reglerad i avtalet, och ersätter de 50 timmar per år som Oskar arbetat övertid på grund av personalbrist.

Till tjänstepensionen avsätter arbetsgivaren pengar varje år för Oskars räkning – det är alltså ett pensionssparande som han får via sin anställning. Även under sjukskrivning och föräldraledighet sätts tjänstepension av.

Rätten till årlig löneöversyn finns i kollektivavtalet. Lönesättningen är individuell, och lönen ska ses över enligt sakliga kriterier.

Kollektivavtalet för kommuner och regioner

Nyheter

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  2019-07-05

Sommarhälsning från Veronica Magnusson

Här kommer en sommarhälsning från Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Glad sommar!  2019-07-05

Levnadslön - en förutsättning för Agenda 2030

Offentlig upphandling har en jätteviktig roll i arbetet med levnadslön i andra länder. Det lyfte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson under ett seminarium där det pratades om hur alla i världshandeln ska kunna leva på sitt arbete.  2019-07-05

Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet

På onsdagen under Almedalsveckan deltog Veronica Magnusson i ett panelsamtal tillsammans med bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, och där pratade de om hur framgångsnycklarna ser ut för att hållbarhetsvisioner ska bli verklighet.  2019-07-04

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Lön efter kön

Lön efter kön

Lön, Fika

Ses över en fika och prata om jämställda löner. Hur ser det ut på er arbetsplats?

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb