×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Det här tjänar Anders på kollektivavtalet

Anders är 31 år och arbetar som ekonom i ett kommunalt bostadsbolag. Han tjänar 86 465 kronor på kollektivavtalet under ett år.

Anders är småbarnsförälder. Hans månadslön är 36 800 kronor. Under året är han föräldraledig.

Inför bokslutet arbetar han övertid en hel del kvällar och helger. Anders arbetsgivare tillhör arbetsgivarorganisationen Fastigo.

Kollektivavtalets värde för Anders under ett år.

(Beräknat i september 2018.)

Arbetstidsförkortning 27 tim  

5 950 kr

Semesterdagstillägg

7 360 kr

Övertid (30 tim)

14 019 kr

Föräldralön 6 månader

24 802 kr

Tjänstepension

20 203 kr

Löneökning 3,2 %

14 131 kr

Summa

86 465 kr


Det här gäller för Anders

Förutom detta gör kollektivavtalet att Anders har en sjukförsäkring som kan ge flera tusenlappar per månad vid lång sjukskrivning. Om Anders blir uppsagd på grund av arbetsbrist finns även ett trygghetsavtal som ger honom hjälp att hitta ett nytt arbete och ekonomisk hjälp under arbetslöshet.

Kollektivavtalet innehåller en arbetstidsförkortning. Anders får en heltidslön trots att hans årsarbetstid är 27 timmar kortare än en vanlig heltid.

Semesterdagstillägget ger extra pengar vid uttag av betalda semesterdagar.

Övertidsersättningen finns tack vare avtalet.

Kollektivavtalet gör att Anders får behålla cirka 10 procent av sin lön under föräldraledigheten, i högst sex månader.

Rätten till årlig löneöversyn finns i kollektivavtalet. Lönesättningen är individuell, och lönen ska sättas enligt sakliga kriterier.

Till tjänstepensionen avsätter arbetsgivaren pengar varje år för Anders räkning – det är alltså ett pensionssparande som hon får via sin anställning. Även under föräldraledighet och sjukskrivning tjänar Anders in tjänstepension.

De här avtalen gäller för Anders och andra i företag som tillhör Fastigo

Nyheter

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  igår kl 15:00

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  för 6 dagar sedan

Ledare i vision

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  för 8 dagar sedan

IT-strul kostar välfärden miljarder

Visions medlemmar i kommuner och regioner förlorar runt 34 minuter om dagen på krånglande och dåligt anpassade IT- system. Totalt kan det här kosta välfärden upp till 30 miljarder kronor. Det visar en ny rapport från Vision.  igår kl 07:01

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Lön efter kön

Lön efter kön

Lön, Fika

Ses över en fika och prata om jämställda löner. Hur ser det ut på er arbetsplats?

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb