×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu bryter vi sjukskrivningstrenden

Sjukskrivningarna ökar i en rasande takt, inte minst inom välfärden. Nu är det dags att bryta sjukskrivningstrenden. När Vision i våras, genom satsningen Sätt tonen, frågade medlemmarna om hur de vill ha det på jobbet blev svaret "ett mänskligare arbetsliv, där ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb". Det blev också temat för låten "Ingen maskin" som Annika Norlin sedan skrev utifrån medlemmarnas berättelser.

Vision har därför bett Erik Hegelund, Doktorand i ekonomisk historia, att räkna på vad sjukskrivningarna kostar för kommuner och landsting. Både rapporten och låten "Ingen maskin" är delar i ett långsiktigt arbete för att bryta trenden med sjukskrivningarna och få ett schyst arbetsliv.

Här nedan kan du utifrån län se hur sjukskrivningskostnaderna ser ut i just din kommun, landsting eller region.

Nu är det dags att bryta trenden

Visa film

Gör skillnad på din arbetsplats

Har du en idé kring hur arbetsmiljön på jobbet skulle kunna bli bättre - men vet inte hur du ska göra? Då är Engagemangskiosken något för dig. Här blir du snabbt serverad det stöd du behöver för att göra ditt och kollegornas arbetsliv ännu bättre.

Engagemangskiosken

Visions medlemmar vill ha ett mänskligare arbetsliv där man inte blir sjuk av sitt jobb. Tillsammans sätter vi nu tonen för framtidens arbetsliv.

Visions låt "Ingen maskin"

Visa film

Skruva upp volymen så att ännu fler hör!

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb