×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Maskineriet - ny podd om arbetsmiljö

Maskineriet är en ny podd om arbetsmiljö. Under fyra avsnitt pratar vi om rättigheter och skyldigheter i coronatider, oschysta löneskillnader, chefsperspektivet och inkludering på arbetsplatsen. Välkomna Maskineriet!

Podden Maskineriet har producerats i samarbete med Vvv

Bonusavsnitt - Rättigheter och skyldigheter i coronatider

I bonusavsnittet gästar Visions förbundsordförande Veronica Magnusson för att prata om hur man kan förbättra situationen på jobbet och för att svara på frågor gällande arbetsmiljö i coronatider. Vilket ansvar har egentligen chefen för din arbetsmijö hemma, och vad ska man göra om man är orolig för att bli smittad på jobbet? 

Lyssna på avsnittet om rättigheter och skyldigheter i coronatider här!

Avsnitt 1 - Att kämpa mot fördomar och ojämställda löner

Ojämställda löner finns överallt men det är sällan skillnaderna är så tydliga som inom fotbollen. Damerna tjänar en bråkdel av vad herrarna tjänar och en av de som arbetar för en förändring är landslagsspelaren Nilla Fischer. I det här avsnittet berättar hon om fördomarna och kommentarerna hon får möta, vad de gjort och hur kampen för rättvisa gjort henne starkare. 

Lyssna på avsnittet här!
Läs också artikeln om Nilla Fischer och hennes kamp mot fördomar och ojämställda löner här. 

Avsnitt 2 - Ett chefsperspektiv på sammanslagningar

Det är sällan friktionsfritt när avdelningar eller företag ska slås ihop. Bokförlaget Ester Bonnier är resultatet av en fusion mellan två tidigare förlag, med två separata kulturer och många viljor. Så vad gjorde att sammanslagningen ändå gick relativt bra? I andra avsnittet av Maskineriet berättar Litterära chefen Adam Dahlin om sammanslagningen ur ett chefsperspektiv, vad som gick bra och bjussar på vad han hade gjort annorlunda med facit i handen.

Lyssna på avsnittet här! 

Avsnitt 3 - Att jobba med mångfald (istället för att bara prata om det)

Vid det här laget vet väl alla att mångfald behövs på alla arbetsplatser men det. Men hur åstadkommer man det? Seher Yilmaz är ansvarig för Sverigespegling på SVT. I avsnitt tre berättar Seher om varför strävan efter millimeterrättvisa inte funkar, om likabehandling funkar i praktiken, hur det känns att bli betraktad som en jobbig jävel när man påpekar brister och vad man kan göra åt det.

Lyssna på avsnittet här!

Avsnittsguide Maskineriet

Ämne/länk till avsnitt

Gäst

Bonusavsnitt: Rättigheter och skyldigheter i coronatider

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Avsnitt 1: Att kämpa mot fördomar och ojämställda löner

Nilla Fischer, fotbollsproffs

Avsnitt 2: Ett chefsperspektiv på sammanslagningar

Adam Dahlin, Bonnierförlagen

Avsnitt 3: Att jobba med mångfald (istället för att bara prata om det)

Seher Yilmaz, ansvarig Sverigespegling, SVT

Du hittar podden på Spotify, Apple Podcaster, Google Podcast och i alla andra appar där du hittar poddar.

Nyheter

Till arkivet

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Mer arbetsglädje

Mer arbetsglädje

Hållbart arbetsliv, Fika

Det ska vara kul att gå till jobbet! Bjud in till en fika och prata om hur ni kan påverka så att ni får ännu mer arbetsglädje på jobbet.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb