×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, lönebidragsanställning eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

HBTQ

Alla medlemmar i Vision, oavsett sexuell läggning och könsidentitet/könsuttryck, ska kunna vara sig själva på arbetsplatsen.

Vision är en Fair Union. Vi verkar för allas lika värde och mot diskriminering på arbetsplatserna. Vision arbetar för att kollegor och arbetsgivare ska öppna upp för att alla, oavsett sexuell läggning, ska kunna bära de kläder de vill och välja vilket namn de vill bli tilltalade med.

Berätta för oss! 

Vision vill att du som HBTQ-person ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför vill vi veta vilka frågor du tycker vi ska jobba med? Fyll i formuläret eller besök oss på någon av de Pridefestivaler vi deltar på och lämna ditt svar där.

Arbetsmiljö och rätten att inte diskrimineras

Enligt flera undersökningar är många homosexuella, över 80 procent, inte öppna med sin läggning på jobbet. Många känner stress för att de lever ett dubbelliv på grund av kollegornas eller chefernas oförståelse eller kränkande attityder. Heterosexuella behöver inte på samma sätt fundera på om de ska berätta om sitt privatliv. Att som homo- eller bisexuell känna ett behov av att dölja sitt privatliv är en påfrestning som också påverkar rollen i arbetsgruppen. Läs mer om dina rättigheter i Diskrimineringslagen.

HBTQ-frågor är arbetsmiljöfrågor och antidiskrimineringsfrågor. På arbetsplatserna handlar det bland annat om att inte utsättas för särbehandling och begränsningar när det gäller allt från sociala aktiviteter till att kunna göra karriär.

Visions HBTQ-nätverk

Gå med i Facebookgruppen Visions HBTQ-nätverk. Det är ett nätverk för dig som är medlem i Vision, och intresserad av att veta mer om HBTQ-frågor på arbetsplatsen. Ett forum för att reflektera och utbyta erfarenheter.

Vision på Pride

Vi medverkar på flera Pridefestivaler runt om i Sverige. Här hittar du hela listan

Nyheter

Vision medverkade på hållbarhetskonferens

I tisdags hölls en konferens där Agenda 2030-delegationen presenterade sin rapport för hur Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030 – FNs globala mål för en hållbar utveckling. Rapporten presenterades av civilminister Ardalan Shekarabi och Isabella Lövin, minister för internationell utvecklingssamarbete och klimat. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, var en av talarna på Dramatens scen.  2017-06-16

Pressbild.

Tio sämsta länderna att jobba i

På tisdagen släppte världsfacket ITUC:s en lista över de sämsta länderna att jobba i enligt Global Rights Index. Mord, fängelse, hot och våld drabbar arbetstagarna och fackligt aktiva i dessa länder.  2017-06-13

Visions solidaritetsfond stödjer fackföreningsrörelsen i Turkiet

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stöd, eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. Visions solidaritetsfond har i maj 2017 beslutat att skänka 120 000 kronor till turkiska fackförbund och fackmedlemmar.  2017-05-23

Dulce María Zavala.

Visions stöd ger hopp i Honduras

I höstas beslutade Vision att skänka pengar ur solidaritetsfonden till bland annat Dulce María Zavala och fackförbundet ANDEPH i Honduras. Här berättar Dulce María Zavala vad pengarna har gått till.  2017-04-21

Till arkivet

738 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb