Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till en liv- och olycksfallsförsäkring, samt till en sjukförsäkring om du är under 55 år. Mer information skickas hem till dig när du blivit medlem. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej till dem.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vårdföretagarna: Vård och behandling, sektion E

Kollektivavtalet för dig som jobbar med vård, behandling eller omsorg i ett företag som tillhör Almega Vårdföretagarna har setts över inför 2014. Översynen har lett till en del förbättringar, som mer föräldrapenningtillägg och högre ersättning för jour och obekväm arbetstid.

Avtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till de lönekriterier ni bestämt på arbetsplatsen. I lönesamtalet ska din chef ge dig ett förslag till ny lön. Om du inte är nöjd med kvalitén på samtalet eller chefens motivering till din nya lön kan du begära ett så kallat förstärkt lönesamtal. Detta ska du göra skriftligt, inom två veckor från det att din nya lön meddelats och med en motivering varför du önskar samtalet. Vid ett förstärkt lönesamtal har du också möjlighet att ha med dig ditt Vision-ombud eller någon annan kollega på din arbetsplats som stöd.

Om du och dina kollegor inte tycker att löneprocessen fungerar kan ni också prata med ert Vision-ombud eller Visions regionala center som i sin tur kan begära en central konsultation. Denna innebär att Vision centralt och Vårdföretagarna tillsammans med arbetsgivaren och lokala fackliga representanter diskuterar och klarlägger hur löneprocessen bör fungera. Skulle den centrala konsultationen inte hjälpa kan dessutom ditt Vision-ombud eller Visions regionala center begära en central förhandling i frågan.

Avtalet ger dig som anställd inflytande över löneprocessen. Prata med dina kollegor om hur ni vill ha det. När ni bestämmer lönekriterier och hur processen ska genomföras ska det ske i direkt samverkan mellan arbetsgivare och anställda. Finns det en fackklubb är det de fackliga ombuden som samverkar med arbetsgivaren.

Löneavtalet har ingen bestämd procentsats för lönehöjning. Det betyder inte att din arbetsgivare kan tolka det som att ingen ska få höjd lön. Din lön ska sättas konsekvent enligt handlingsplanen och utifrån de kriterier ni bestämt på arbetsplatsen.

Avtalet gäller tillsvidare. Har du frågor om löneprocessen eller avtalet, kontakta Vision.

Anställningsvillkor

Om du ska vara föräldraledig har du rätt till sex månaders föräldrapenningtillägg. Tillägget innebär att arbetsgivaren lägger på tio procent av din lön, så att du tillsammans med föräldrapenningen får 90 procent av din lön när du är hemma med ditt barn.

Bakgrund
Det gamla avtalet för branschen Vård och behandling samt övrig omsorg (E och F) är nu uppdelat i två nya avtal. Det här innebär att ditt avtal kan bli ännu mera anpassat efter villkoren på just din arbetsplats.

Ditt kollektivavtal

Vårdföretagarna: Vård, behandling och övrig omsorg

Förhandlingsprotokoll

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E
Protokoll från förhandlingarna om det nya kollektivavtalet för 2014.

Förhandlingsprotokoll, deccember 2014

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E
Förhandlingsprotokoll vid förhandlingarna om nytt avtal december 2014

Kollektivavtal

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E
Avtal kring allmänna villkor som semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön, uppsägning med mera. Samt löneavtal.

Löneavtal

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E
Löneavtalet handlar om din lön och löneprocessen på arbetsplatsen

Protokoll delning av branscherna

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E, Äldreomsorg, sektion F
Protokoll om uppdelningen av branscher mellan Vård, behandling/övrig omsorg (E) samt Äldreomsorg (F).

Nyheter

Nytt avtal inom industrin

De fem fackförbunden inom industrin har nu skrivit på ett nytt avtal inom industrin värt 2,2 procent på ett år.  2016-04-01

Avtal som löper ut 31 mars – vad händer då?

Den 31 mars löper avtalen för Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation, Fastigo, KFS Besöksnäring, KFS Vård och Omsorg och Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg ut. Vision.se pratade med Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef i Vision för att höra vad som händer med avtalen som i morgon torsdag löper ut.  2016-03-30

Du tjänar på kollektivavtal

Den 17 mars är det kollektivavtalets dag. Med ditt kollektivavtal har du bättre villkor än lagen, till exempel längre semester, övertidsersättning, högre pension och försäkringar.  2016-03-17

Premiär för Pluggjobb.se

I dag lanseras Pluggjobb.se. En mötesplats för studenter och arbetsgivare inom offentlig sektor.  2015-11-03

Till arkivet

1018 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se