Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till en liv- och olycksfallsförsäkring, samt till en sjukförsäkring om du är under 55 år. Mer information skickas hem till dig när du blivit medlem. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej till dem.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 72672 så ringer vi upp dig!

Gesundaberget i Dalarna

Gesundaberget ligger i hjärtat av Dalarna, tre kilometer från Siljan. Vision har sex stuglägenheter som du kan hyra till medlemspris året runt. Fin skidåkning på vintern och bad- och fiskemöjligheter på sommaren.

De mindre stugorna i Gesunda är på 55 kvm. Bottenvåningen har kök, storstuga, dusch och WC. Två sovrum på loftet med två bäddar vardera och en bäddbar soffa i storstugan ger totalt sex bäddar.

De större stugorna är på 65 kvm. Bottenvåningen har kök, storstuga, dusch, WC samt ett sovrum med dubbelsäng. Två sovloft med en respektive två bäddar samt bäddbar soffa i storstugan ger totalt sju bäddar. Stugorna är välutrustade med diskmaskin, mikro, torkskåp och tv. Lakan och handdukar medtages. En av stugorna är delvis handikappanpassad.

Se fler bilder

Gesunda på vintern

Skidanläggningen ligger 300 meter från Visions stugby, och har fem liftar (varav en stollift) med nio nedfarter. Allt från en barnbacke på 250 meter till en svart/blå backe på 950 meter och en grön backe på 1 700 meter. Preparerade längdspår på 2,5 till 15 kilometer. Där finns även skidbutik, skidskola, bar och restaurang under säsong. I övrigt finns Zorn-museet i Mora, hantverksbyn i Rättvik, trähästtillverkning i Nusnäs. Gesundabergets topp har tre stjärnor  i Michelinguiden för den fina utsikten. På gångavstånd från semesterbyn ligger Tomteland, en aktivitetspark där tomten har sitt permanenta hem. Beträffande öppettider kontakta Tomteland på 0250-212 00.

Det finns andra möjligheter till utförsåkning i närheten av Gesunda.

Granberget, Siljansnäs. Avstånd cirka 3 mil, körtid cirka 30 minuter.
Grönklitt, Orsa. Avstånd cirka 4,5 mil, körtid cirka 1 timme.
Kläppen, Sälen. Avstånd cirka 9 mil, körtid cirka 1,5 timmar.

Gesunda på sommaren

Visions stugby ligger tre kilometer från Siljan där fina bad- och fiskemöjligheter finns, och 17 kilometer från Mora. Sollerö golfklubb ligger fem kilometer från stugbyn. Området bjuder även på ett rikt kulturutbud. I Mora finns Zorn-museet, i Rättvik hantverksbyn, i Nusnäs trähästtillverkning och i Nittsjö keramik.

Inom området finns också hotell, Tomteland, och stolbana till Gesundabergets topp. Gesundaberget är även idealiskt för skärmflygning. De säkra väderförhållandena, det fina berget och linbanan till toppen gör Gesundaberget till ett av Sveriges mest besökta flygställen.

Hitta till Gesunda

Adress: Rödluvevägen 4 a-f, 792 90 Sollerön. Karta
Koordinater:
RT90: X: 6752056, Y: 1430216
Decimal: 60.8789, 14.5202

Åka bil är enklast. Alternativt ta tåget till Mora och sedan buss eller taxi. Eller flyg till Mora-Siljans flygplats och därifrån buss eller taxi.

www.gesundaberget.se

Bokning och kontakt

vecka    

år           

mindre hus

större hus   

34-51

2014

1 600:-

1 900:-

52-1

2014-15

3 600:-

4 000:-

2-5

2015

2 800:-

3 200:-

6-10 (lottdragning v 7-10)

2015

3 600:-

4 000:-

11-24

2015

1 600:-

2 000:-

25-33

2015

2 800:-

3 200:-

34-51

2015

1 600:-

2 000:-

Stugorna hyrs ut från söndag-söndag.

Dygnspris
Det går bra att hyra enstaka dygn. Dygnspriset är en tredjedel av veckopriset, avrundat till närmaste hundratal kronor (dock alltid minst 500 kronor per dygn).

Bokning
Vill du boka stuga under 2015? Just nu (januari 2015) håller ett nytt digitalt bokningssystem på att göras färdigt. Tills det är klart, ta kontakt med Sollerö Camping, tel 0250-222 30, info@sollerocamping.se.

Stugorna kan bokas högst ett år framåt, med undantag för de mest efterfrågade veckorna som är föremål för lottdragning. Se nedan.

De mest efterfrågade veckorna 7-10
Under de mest efterfrågade vinterveckorna sker en lottdragning för att bestämma vilka som får hyra. Skicka in talongen senast den 30 september för kommande vinter. Efter lottdragning lämnas besked endast till de personer som vunnit lottdragningen. Övriga personer meddelas ej.

Avresesyn och städning
I förhyrningen ingår att städning ska utföras innan avfärd. Du kan antingen ombesörja detta själv, eller köpa tjänsten. Instruktioner om detta och avresesyn finns tillgängliga i stugan. Om egen städning inte utförs kommer Vision att utföra detta, och debitera dig som hyresgäst.

Generellt om bokning av Visions stugor/lägenheter

 • Stugorna hyrs i normalfallet ut per vecka.
 • När efterfrågan är som störst avgör lotten vem som får hyra. OBS! Lottdragningen gäller vem som får hyra under de mest efterfrågade veckorna. Stugorna är inte gratis.
 • I mån av plats kan man hyra lägenheterna under kortare tid än en vecka. Kontakta respektive bokningskontor för besked och pris.
 • Anmälan är bindande, och avbokning kan endast ske om allvarlig händelse inträffat, till exempel sjukdom (se Konsumentverkets vägledning om avbeställningsskydd) och mot en avgift.
 • Lägenheterna är inte allergisanerade men vi vill att våra hus ska vara rökfria. I varje område finns en speciell stuga / lägenhet med möjlighet att ha med husdjur. Ange om så önskas.
 • Du som bokar stuga behöver själv undersöka om det närliggande liftsystemet är öppet den vecka som du hyr. Vision tar inte ansvar för att liften är öppen.
 • Stugorna hyrs ut till Visions medlemmar med rabatt. Andra personer kan hyra stugorna men utan rabatt, och kan heller inte boka mer än högst tre månader i förväg.

Nyheter

När drifttekniker Börje Björnstam har beredskap får han rycka in och fixa allt från trasiga patientlarm till att som här reparera en spoldesinfektor.
Foto: Anna Rehnberg.

När drifttekniker Börje Björnstam har beredskap får han rycka in och fixa allt från trasiga patientlarm till att som här reparera en spoldesinfektor. Foto: Anna Rehnberg.

Bättre villkor för beredskapsjobb

Vision i Västra Götaland har tecknat ett nytt lokalt avtal. Drifttekniker och andra som har beredskap behöver inte jobba in hela den påtvingade vilodagen efter en beredskapsvecka. för 23 minuter sedan

Lisa Bengtsdotter, Emma 
Eurenius, Lotta Johansson och Magreth Åhlin driver gärna kliniken i egen regi. Foto: Marie Birkl.

Personalen vill ta över tandvårdskliniken

Folktandvårdskliniken i Gällö ska avvecklas. Men personalen är rustad: ”Då tar vi över kliniken”. för 49 minuter sedan

Kvinnor på långsam frammarsch

Andelen kvinnor ökar i några ingenjörsyrken i kommuner och landsting. Men i teknikeryrken är mansdominansen närmast total. för en timma sedan

Under den första tiden får de utländska tandsköterskorna svenskundervisning på arbetstid. Foto: Colourbox.

Norrbotten på tandsköterskejakt i Europa

Att det är svårt att hitta personal i landstinget i Norrbotten är inget nytt. Nu har man vänt blicken mot övriga Europa och bland annat hittat tandsköterskan Dina Krecak från Kroatien. för 21 timmar sedan

Till nyhetsarkivet

1271 nya medlemmar under januari

Allt det här får du

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se