Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till en liv- och olycksfallsförsäkring, samt till en sjukförsäkring om du är under 55 år. Mer information skickas hem till dig när du blivit medlem. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej till dem.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 72672 så ringer vi upp dig!

Ledigt när nationaldagen är en lördag

2015 infaller nationaldagen den 6 juni på en lördag. Eftersom din lediga dag "fryser inne" i år har Vision förhandlat fram kollektivavtal som ger dig en ledig dag någon annan gång under 2015.

Hur du ska göra för att ta ut din lediga dag beror på var du är anställd.

Kommun, landsting, regioner och Svenska kyrkan samt bolag som tillhör Pacta, KFO, eller Arbetsgivaralliansen

Om du arbetat på annandag pingst (25 maj) och är anställd den 6 juni har du rätt att ta ut en ledig dag någon gång under 2015. Du kan ta ut din lediga dag när du vill under förutsättning att det är förenligt med verksamheten och du är överens med arbetsgivaren.

Fastighetsbolag som tillhör Fastigo

Du som är heltidsanställd kan ta 8 timmars ledighet någon gång under 2015. (Deltidsanställd får proportionerligt mycket ledigt.) Arbetsgivaren och facket på arbetsplatsen kommer överens om hur ledigheten ska förläggas.

Företag som tillhör KFS, Almega Tjänsteföretagen eller Vårdföretagarna

Om du har ordinarie arbetstid förlagd måndag till fredag och är anställd den 6 juni, har du rätt att ta ut en ledig dag någon gång under 2015. Du ska komma överens med arbetsgivaren om vilken dag du tar ut.

Är du sjuk- eller tjänstledig kan särskilda regler gälla – kolla med Vision på din arbetsplats, Vision Direkt eller din arbetsgivare.

Om din ordinarie arbetstid är förlagd så att du kan jobba alla dagar i veckan är veckoarbetstiden vanligtvis lägre för att du inte ska ha längre årsarbetstid än de som jobbar måndag-fredag. Du har därmed redan kompensation för de röda dagarna och du får ingen extra ledig dag när nationaldagen är på en lördag.

Nyheter

Vad ska du göra på din lediga dag?

I år infaller nationaldagen den 6 juni på en lördag och eftersom din lediga dag ”fryser inne” i år så har Vision förhandlat fram kollektivavtal som ger dig en ledig dag någon annan gång under 2015. Vision.se frågade Vision-medlemmen Rose-Marie Almgren vad hon ska göra på sin lediga dag. 2015-06-05


      Christel Svensson receptionist Tranås, Agneta Blomqvist Görres skolkurator Täby, Marie Andersson socialassistent Alvesta och Torbjörn Gustafsson, IT-tekniker Region Kronoberg.

Vad fick du för lön?

Ordentliga löneökningar på vissa håll, hyfsat för de allra flesta och några rejäla bottennapp. Så ser resultatet ut i årets löne­översyn i kommuner, landsting och regioner. Flera av Visions förhoppningar med det sifferlösa avtalet har besannats, men också några av farhågorna. 2015-05-28

Jobba under långhelgen? Det här tjänar du

Alla är inte lediga under påsken eller vid långhelger utan några måste arbeta. Här är de regler som gäller för anställda inom kommun, landsting och Pactaföretag. 2015-04-02

Friare arbetstider ger en bättre arbetsmiljö

I en dansk studie framgår det att de som kan påverka sina arbetstider får en bättre arbetsmiljö. 2015-04-01

Till nyhetsarkivet

90 nya medlemmar under september

Allt det här får du

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Framtidens socialtjänst

Sonia: För att nå framgång måste många gå samman

Läs mer

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Vem blir Årets kulturkommun?

Är din kommun bra på kultur? Nominera senast 4 september.

Årets kulturkommun

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se