Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

Bli medlem i Vision

  • Student / 100 kr för hela studietiden
  • Under 30 år / 100 kr första året
  • Prova 3 månader gratis

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till en liv- och olycksfallsförsäkring, samt till en sjukförsäkring om du är under 55 år. Mer information skickas hem till dig när du blivit medlem. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej till dem.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Eller sms:a "Vision" till 72672 så ringer vi upp dig!

Parkering

Avtalet gäller tillsvidare från 1 april 2013.

Löneavtalet har inga angivna procentsatser. Löneutvecklingen ska följa utvecklingen, både din egen och samhällets. Din lön ska sättas utifrån ditt ansvar och det sätt du uppfyller dina arbetsuppgifter.

Varje år ska du ha ett lönesamtal med din chef. Eftersom avtalet är utan angivna nivåer är det viktigt med en väl fungerande och lättförståelig process när det är dags för löneöversyn. Avtalet beskriver tydligt hur löneprocessen ska gå till på arbetsplatserna. Vision på din arbetsplats har en viktig uppgift eftersom löneprocessen startar med en överläggning med arbetsgivaren. Efter lönesamtalen görs också en avstämning mellan Vision och arbetsgivaren där de nya lönerna fastställs. Om du inte är nöjd med ditt samtal eller din nya lön, kontakta Vision.

Om lokala parter inte kan komma överens om enskild, eller en grupp av medarbetares löner, ska de konsultera centrala parter. Frågan om löneökningar på ett företag kan slutligen, efter förhandlingar mellan centrala parter, föras till en lönenämnd för avgörande.

Avtalet gäller tillsvidare
Avtal som inte från början har en bestämd giltighetstid är en relativt ny företeelse. Tanken med detta är att ge medlemmar och arbetsgivare en förutsägbarhet i den löneprocess som beskrivs i avtalet. Centrala parter kan säga upp avtalet med en uppsägningstid på sex månader.

Föräldrapenningtillägg
När du är föräldraledig får du föräldrapenningtillägg under totalt sex månader. Det betyder att arbetsgivaren ger ett extra tillägg, så att du tillsammans med föräldraförsäkringen får 90 procent av din lön om du är föräldraledig. Sex månaders föräldrapenningtillägg gäller för barn födda efter den 1 april 2013 och för alla som varit anställda ett år eller mer. Du har möjlighet att dela upp din ledighet på tre perioder, så länge varje period är minst 30 dagar i följd. Du kan välja att vara föräldraledig kortare period än 30 dagar men då får du inget föräldrapenningtillägg.

Har du ofast jobb, har du nu möjlighet att säga upp dig även innan din visstidsanställning gått ut. Du har en månads uppsägningstid. Det är en ömsesidig uppsägningstid, men arbetsgivaren behöver saklig grund enligt LAS för att kunna säga upp en anställd.

Dina kollektivavtal

KFS Parkering

Kommunala bolag misstänks för kartellbildning

Konkurrensverket utreder om de kommunala bolagen Umeå energi och Sundsvalls energi har haft ett olagligt samarbete om priser på transporter och sopförbränning. för 9 dagar sedan

Cecilia Forss: 'Jag passade på att apa mig'

 2014-08-29

Han har nycklarna till slottsporten

Jan-Åke Johansson är spindeln i nätet på turistattraktionen Borgholms slott. Ett jobb som innebär allt ifrån att skura toaletter till att ha personalansvar för 30 personer. 2014-08-26

Växande sopberg utmaning i kommuner

Kommunerna behöver flytta fokus från återvinning till att förhindra uppkomsten av sopor. Men få av de kommuner som börjat arbeta med att minska sopbergen ser några effekter. 2014-08-26

38 nya medlemmar under oktober

Allt det här får du

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se