Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

Bli medlem i Vision

  • Student / 100 kr för hela studietiden
  • Under 30 år / 100 kr första året
  • Prova 3 månader gratis

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till en liv- och olycksfallsförsäkring, samt till en sjukförsäkring om du är under 55 år. Mer information skickas hem till dig när du blivit medlem. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej till dem.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Eller sms:a "Vision" till 72672 så ringer vi upp dig!

Vårdföretagarna: Vård och behandling, sektion E

Kollektivavtalet för dig som jobbar med vård, behandling eller omsorg i ett företag som tillhör Almega Vårdföretagarna har setts över inför 2014. Översynen har lett till en del förbättringar, som mer föräldrapenningtillägg och högre ersättning för jour och obekväm arbetstid.

En del av avtalet gäller lön och en del gäller anställningsvillkor. Bägge delarna är giltiga till och med 31 december 2014. Förändringarna i delen av avtalet som rör villkor är giltiga retroaktivt från och med 1 november 2013, och förändringarna i löneavtalet är giltiga retroaktivt från och med 1 januari 2014.

Delen av avtalet som rör anställningsvillkor ger numera rätt till föräldrapenningtillägg i sex månader, i stället för fem som tidigare. Tillägget innebär att arbetsgivaren lägger på tio procent av din lön, så att du tillsammans med föräldrapenningen får 90 procent av din lön när du är hemma med ditt barn.

En annan nyhet är att avtalet numera ger högre tillägg för jour, beredskap och obekväm arbetstid.

Den del av avtalet som rör lön ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till de lönekriterier ni bestämt på arbetsplatsen. I lönesamtalet ska din chef ge dig ett förslag till ny lön.

Löneavtalet har ingen bestämd procentsats för lönehöjning. Det betyder inte att din arbetsgivare kan tolka det som att ingen ska få höjd lön. Arbetsgivaren ska sätta lönen konsekvent utifrån de kriterier ni bestämt på arbetsplatsen. Osakliga löneskillnader får inte uppstå inom likvärdiga arbeten.

Om löneprocessen inte fungerat på din arbetsplats och det blir central konsultation kan det i stället bli centralt fastställd löneökning.

Bakgrund
Det gamla avtalet för branschen Vård och behandling samt övrig omsorg (E och F) är nu uppdelat i två nya avtal. Det här innebär att ditt avtal kan bli ännu mera anpassat efter villkoren på just din arbetsplats.

Ditt kollektivavtal

Vårdföretagarna: Vård, behandling och övrig omsorg

Förhandlingsprotokoll

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E
Protokoll från förhandlingarna om det nya kollektivavtalet för 2014.

Kollektivavtal

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E
Avtal kring allmänna villkor som semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön, uppsägning med mera. Samt löneavtal.

Pensionsavtal - ITP-planen

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola, Almega Vårdföretagarna, Läkarmottagningar, sektion C, Företagshälsovård, sektion D, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E, Arbetsgivaralliansen, Ideella organisationer, Trossamfund och ekumeniska organisationer, Folkhögskola, Skola och utbildning, Vård och omsorg
ITP-planen är det pensionsavtal som gäller för anställda hos arbetsgivare som är anslutna bland annat till Almega Tjänsteföretagen, Vårdföretagarna och Arbetsgivaralliansen.

Protokoll delning av branscherna

Almega Vårdföretagarna, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E, Äldreomsorg, sektion F
Protokoll om uppdelningen av branscher mellan Vård, behandling/övrig omsorg (E) samt Äldreomsorg (F).

Nyheter

Kommunalt äldreboende sämre på schemaläggning

I tvekampen mellan två äldreboenden i Östersund – ett kommunalt och ett som drivs av Vardaga (tidigare Carema Care) – har Vardaga avgått med segern i den senaste etappen. 2014-09-04

Visionmedlemmar ställs utanför efter avtalsbyte

Hagabadet i Göteborg har sagt upp sitt kollektivavtal med Vision och tecknar avtal med fackförbundet SRAT i stället. Men där kan Visions medlemmar inte gå med. 2014-06-04

Till nyhetsarkivet

914 nya medlemmar under november

Allt det här får du

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se