Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

Bli medlem i Vision

  • Student / 100 kr för hela studietiden
  • Under 30 år / 100 kr första året
  • Prova 3 månader gratis

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till en liv- och olycksfallsförsäkring, samt till en sjukförsäkring om du är under 55 år. Mer information skickas hem till dig när du blivit medlem. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej till dem.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Eller sms:a "Vision" till 72672 så ringer vi upp dig!

Vårdföretagarna Företagshälsovård, sektion D

Avtalet gäller till och med 31 december 2014.

Avtalet ger dig rätt till ett årligt lönesamtal med din chef, där ni pratar om din arbetsinsats i förhållande till de lönekriterier ni bestämt på arbetsplatsen. I lönesamtalet ska din chef ge dig ett förslag till ny lön. Om du inte är nöjd ska du säga till din chef, som då måste vänta i tre veckor med att fastställa lönen. Kontakta också Vision med en gång, antingen din klubb om det finns på arbetsplatsen, eller Visions regionala center. Du kan då begära en central konsultation, som innebär att din arbetsgivare kontaktas av Vision och Vårdföretagarna för att se till att löneavtalet verkligen följs.

Löneavtalet har ingen bestämd procentsats för lönehöjning. Det betyder inte att din arbetsgivare kan tolka det som att ingen ska få höjd lön. Arbetsgivaren ska sätta lönen konsekvent enligt handlingsplanen och utifrån de kriterier ni bestämt på arbetsplatsen. Osakliga löneskillnader får inte uppstå inom likvärdiga arbeten, även om löneökningsutrymmet beräknas på olika sätt för olika fackförbund.

Om löneprocessen inte fungerat på din arbetsplats och det blir central konsultation kan det i stället bli centralt fastställd löneökning. Då gäller sammanlagt 3,5 procent för 2010 och 2011.

Tiden med föräldrapenningtillägg har förlängts från tre till fem månader. Tillägget innebär att arbetsgivaren lägger på tio procent av din lön, så att du tillsammans med föräldrapenningen får 90 procent av din lön när du är hemma med ditt barn.

En annan nyhet är att deltidsanställda som jobbar över på lördagar och söndagar får betalt för övertid i stället för fyllnadstid. Och ersättningen för beredskap, obekväm arbetstid och jour har höjts med cirka fem procent.

Ditt kollektivavtal

Vårdföretagarna Företagshälsovård

Anställningsvillkor

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, sektion D
Dina villkor som är kopplade till din anställning: semester, arbetstid, ledighet, föräldraledighet, sjuklön, uppsägning med mera.

Avtal om kompetensutveckling

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, sektion D
Avtal om hur kompetensutveckling ska gå till på arbetsplatsen. För att verksamheten ska utvecklas är det viktigt med en kontinuerlig och planerad kompetensutveckling av medarbetarna.

Förhandlingsprotokoll

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, sektion D
Protokoll från förhandlingarna om nytt kollektivavtal 2011.

Löneavtal

Almega Vårdföretagarna, Företagshälsovård, sektion D
Löneavtalet handlar om din lön och löneprocessen på din arbetsplats.

Pensionsavtal - ITP-planen

Almega Tjänsteföretagen, Skola/förskola, Almega Vårdföretagarna, Läkarmottagningar, sektion C, Företagshälsovård, sektion D, Vård & behandling, övrig omsorg, sektion E, Arbetsgivaralliansen, Ideella organisationer, Trossamfund och ekumeniska organisationer, Folkhögskola, Skola och utbildning, Vård och omsorg
ITP-planen är det pensionsavtal som gäller för anställda hos arbetsgivare som är anslutna bland annat till Almega Tjänsteföretagen, Vårdföretagarna och Arbetsgivaralliansen.

Nyheter

Kommunalt äldreboende sämre på schemaläggning

I tvekampen mellan två äldreboenden i Östersund – ett kommunalt och ett som drivs av Vardaga (tidigare Carema Care) – har Vardaga avgått med segern i den senaste etappen. 2014-09-04

Visionmedlemmar ställs utanför efter avtalsbyte

Hagabadet i Göteborg har sagt upp sitt kollektivavtal med Vision och tecknar avtal med fackförbundet SRAT i stället. Men där kan Visions medlemmar inte gå med. 2014-06-04

Till nyhetsarkivet

930 nya medlemmar under november

Allt det här får du

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se